Vrea să-l cloneze pe Lennon dintr-un dinte

9 decembrie 2013 16:26   Actualitate
Ultima actualizare:

O sumă uriaşă! Atât a cheltuit medicul Michael Zuk pentru a cumpăra un dinte al lui John Lennon, care a fost împuşcat mortal la 8 decembrie 1980, la 40 de ani. Visul său este să-l cloneze pe muzician.

Celebrul membru al legendarei formaţii Beatles se va naşte din nou şi va fi iarăşi în vogă până în 2040! Cel puţin aşa a promis recent doctorul stomatolog canadian Michael Zuk, care a dat 32.000 de dolari (104.000 lei) pe dintele lui, bani cu care un român ar putea să-şi cumpere un apartament cu două camere sau două maşini Duster.

El a luat dintele la licitaţie, de la Dot Jarlett, care îl avea de la o menajeră a muzicianului. Însuşi artistul i l-ar fi dăruit mamei sale. Dentistul zice că ar fi dat şi mai mult, dacă era necesar, fiindcă şi-a pus în cap să-l cloneze pe John Lennon, potrivit "Daily Mail". Pentru a obţine clona artistului decedat, el avea nevoie de ADN lui, din dinte, ca să-l utilizeze ca celulă donator.

Zuk a dezvăluit că va folosi aceeaşi tehnologie care s-a folosit pentru obţinerea oii Dolly, primul mamifer clonat din istorie. Zuk spune că a achiziţionat mai demult şi un dinte al cântăreţului Elvis Presley, care a murit la 16 august 1977, răpus de o supradoză de droguri, şi vrea să-l cloneze şi pe acesta.

Oaia Dolly a fost clonată în 1996

Dolly a fost primul animal clonat de oamanii de ştiinţă în 1996, la Institutul Roslin din Scoţia. Clonarea s-a făcut prin metoda de transfer nuclear care presupune ca nucleul celulei donator să fie introdusă în ovul, rezultând un embrion ce e plasat în uterul unei mame purtătoare. Se obţine astfel o clonă identică a donatorului.

Mai multe