José Carreras, aplaudat îndelung la București! Concertul său de Crăciun din România un adevărat regal!

16 decembrie 2013 17:18   Actualitate
Ultima actualizare:

José Carreras a concertat duminică, 15 Decembrie 2013 la Romexpo, (Pavilion Central), pentru prima oară într-o Gala de Crăciun, oferindu-le tuturor spectatorilor o amintire extraordinară!

Celebrul artist a fost acompaniat de invitata sa specială - soprana Natalia Ushakova, de Orchestra Națională Radio și Corul Academic Radio, întregul concert derulându-se sub bagheta celebrului său nepot - dirijorul David Gimenez Carreras.

Un public extrem de numeros și foarte entuziast a asistat duminică seară la spectacolul oferit de celebrul tenor împreună cu invitații săi, pregătiți la cel mai înalt nivel artistic. Într-un decor de poveste, spectatorii au putut asculta piese specifice sărbătorilor de iarnă, dar și bucăți muzicale celebre precum „The Impossible Dream" din „Man of La Mancha", „Traviata", „Roso - Pel Teu Amor", „Passione" si multe altele...

Orchestra Națională Radio și Corul Academic Radio au avut o prestație magistrală, fiind intens aplaudate de public, dar și de însuși marele tenor! Una dintre cele mai noi stele ale muzicii de gen, soprana Natalia Ushakova, s-a bucurat de aplauze furtunoase din partea publicului, în special atunci când a cântat o strofă din „Silent Night" în limba română! Aceasta a uimit și prin vestimentația sa, purtând două rochii superbe, una neagră și una roșie, completând întregul tablou prin senzualitate, rafinament, eleganță și mister. Fiind o Gală de Crăciun, din repertoriu nu au lipsit „White Christmas", „Adeste Fideles", "Have Yourself a Merry Little Christmas", „Ave Maria" interpretate în engleză, spaniolă, germană, franceză. Spectatorii au apreciat foarte mult și colajul muzical de colinde celebre, precum „Jingle Bells" și „We Wish You a Merry Christmas" răsplătind Orchestra Națională Radio și Corul Academic Radio cu aplauze și ovații.

Artiștii au comunicat foarte bine cu publicul, acesta ridicându-se în picioare aproape după fiecare bucată muzicală interpretată. Pe lângă aplauze frenetice, artiștii au primit și o mulțime de buchete de flori. Spre sfârșit, o serie de bisuri au ridicat, din nou, în picioare publicul român. Acesta a aplaudat îndelung „I'll be home for Christmas", „Non ti scordar di me", „O mio babbino caro", și, desigur, binecunoscuta partitură „Brindisi" din „La Traviata", care a încheiat festiv seara de 15 decembrie 2013.

„Un concert extraordinar! A fost o ocazie unică să fii în sală în care un talent atât de mare precum Carreras a performat!", „A fost pentru prima oară când am asistat la un așa concert și trebuie să recunosc că mi-a plăcut foarte mult. Aș vrea să mai văd și alte concerte de-ale acestui mare tenor!", „Îi mulțumesc fiicei mele pentru această bucurie muzicală pe care mi-a făcut-o. Maestrul Carreras este unic!", acestea fiind doar câteva dintre declarațiile spectatorilor.

Mai multe