Cum a murit cel mai mare tâlhar al tuturor timpurilor

18 decembrie 2013 10:28   Actualitate
Ultima actualizare:

Ronnie Biggs, unul dintre autorii "Marelui jaf al trenului", a murit astăzi la 84 de ani. El trăia într-un azil din nordul Londrei.

În 2009, Biggs a fost eliberat din cauza stării sale de sănătate precare. Ajunsese într-un scaun cu rotile şi ultima sa apariţie în public a avut loc în luna martie, la funeraliile lui Bruce Reynolds, creierul atacului trenului poştal. Ronnie Biggs a fost membrul celei mai faimoase bande care în noaptea de 7 spre august 1963 au prădat un tren, rănind grav conductorul şi furând 120 de saci de bani. Şi-au împărţit imensa sumă record pentru acea epocă, de 2,6 milioane de lire, echivalentul a 54 de milioane de euro astăzi.

Acest jaf spectaculos a inspirat mai multe cărţi şi filme. Biggs a fost condamnat după atac, dar a reuşit să evadeze din puşcărie, fugind în Belgia, Franţa, Australia şi apoi în Brazilia. O goană pe parcursul căreia a recurs la chirurgie estetică pentru a-şi schimba înfăţişarea.

S-a întors în cele din urmă în Marea Britanie, în 2001, bolnav şi ruinat, pentru a-şi ispăşi pedeapssa, fiind eliberat opt ani mai târziu.

În august, anul acesta, când s-au împlinit 50 de ani de la jaf, care a coincis cu a 84-a sa aniversare, Ronnie Biggs a spus : "Dacă mă întrebaţi dacă am regrete că am făcut parte din bandă, răspunsul meu este nu".

Mai multe