FOTO EXCLUSIV Slujbă secretă pentru Sergiu Nicolaescu, la un an de la incinerare

2 ianuarie 2014 16:28   Actualitate
Ultima actualizare:

Scandal imens în familia regizorului Segiu Nicolaescu. La un an de la incinerare, văduva acestuia, Dana Nicolaescu (36 de ani), a depus urna cu cenuşa maestrului în locul de veci al familiei de la cimitirul Bellu Militar, fără a avea acceptul Patriarhiei.

Se împlineşte un an de la moartea regizorului Sergiu Nicolaescu. În 3 ianuarie 2013, maestrul se stingea la Spitalul Elias, iar după două zile el era incinerat de văduva sa, Dana Nicolaescu. La acea vremea, soţia regizorului spunea că aceasta a fost dorinţa lui. Însă, la scurt timp, testamentul lăsat de Sergiu Nicolaescu arăta că, de fapt, acesta dorea să fie „înmormântat după datinile creştineşti".

De Sfântul Ştefan, văduva lui Nicolaescu a depus în secret urna cu cenuşa regizorului în cripta familiei, de la cimitirul Bellu Militar, deşi nu a avut acordul Patriarhiei, ştiindu-se faptul că incinerarea e asimilată sinuciderii şi nu este acceptată de Biserică.

„Pe 27 decembrie, urna cu cenuşa soţului meu, regizorul Sergiu Nicolaescu, a fost înhumată la Cimitirul Bellu Militar, în locul de veci pe care l-am amenajat pentru el", a menţionat Dana Nicolaescu într-un comunicat. Aceasta a „uitat", însă,  de sora regizorului, Iolanda Nicolaescu, căreia nu i-a spus nimic de ceremonie.

Sergiu Nicolaescu a murit la 3 ianuarie 2013 şi a fost incinerat două zile mai târziu

„M-a sunat să-mi spună «La mulţi ani!». Mi-a zis că se ocupă ea de tot, la un an de la moartea fratelui meu. Nu mi-a spus nimic despre depunerea urnei", ne-a declarat Iolanda Nicolaescu.

Reporterii Click! au fost la cimitir pentru a vedea unde a fost depusă urna. O cruce de doi metri înălţime din marmură albă. Pe placa mormântului, realizată din marmură, un joben cu trandafiri şi un aranjament floral.

„În dimineaţa zilei de 27 decembrie a venit văduva cu un preot şi alte câteva persoane şi au înhumat urna. Locul de veci are trei cripte, e al familiei de mulţi ani şi a fost în şantier din vara lui 2013 până în toamnă", povesteşte administratorul cimitirului, Virgil Rotaru.

"Văduva a venit cu un preot şi alte câteva persoane pentru a înhuma urna"

Virgil Rotaru, administrator Bellu Militar

"Habar n-am avut de ceremonie. Cumnata mea nu mi-a zis nimic, deşi am vorbit la telefon"

Iolanda Nicolaescu, sora regizorului

Sergiu Nicolaescu şi-a găsit, în sfârşit, liniştea!

Scandal şi pentru bustul lui Sergiu Nicolaescu

Mai multe