FOTO 400.000 de artificii, lansate de pe cea mai înaltă clădire din lume

2 ianuarie 2014 19:01   Actualitate
Ultima actualizare:

Artificii, multă veselie şi speranţe de mai bine! Locuitorii de pe întreaga planetă au serbat mai fastuos ca niciodată trecerea în noul an. Dubaiul a stabilit un nou record mondial, lansând peste 400.000 de artificii.

Un "potop" de artificii a fost lansat din Turnul Burj Khalifa, cea mai înaltă clădire din lume, de 828 de metri înălţime, care a fost scăldată în lumină circa şase minute.

Moscova

New York: O invazie de confetti cum nu s-a mai văzut vreodată

Localnicii şi turiştii au privit cu nesaţ şi jocul minunat al fântânilor arteziene. Spectacolul feeric a fost pus la punct de peste 200 de pirotehnişti şi s-a întins pe o distanţă de 100 de kilometri de-a lungul coastei emiratului din Golful Persic.

Sydney

A fost cel mai mare foc de artificii organizat vreodată de Anul Nou, care a transformat Dubaiul într-un tărâm de poveste şi a costat şase milioane de dolari.

Roma: Au sărit în râu de la 18 m înălţime

Vechiul record a fost stabilit în 2012 în Kuweit, unde au fost lansate 70.000 de artificii. Marile oraşe ale lumii s-au întrecut, de asemenea, în "ploi" mirifice de focuri de artificii şi confetti. Cea mai mare căutare au avut-o însă numeroasele confetti şi zăpada comestibile, dulci şi aromate, de la Londra.

Ottawa: S-au bălăcit în apa îngheţată

Britanicii, canadienii şi germanii au făcut băi tradiţionale în apa îngheţată. Şi în Italia s-a respectat o veche tradiţie periculoasă, care datează din 1946. Patru bărbaţi, între care şi Maurizio Palmulli, s-au aruncat de pe Podul Cavour, de la 18 metri înălţime, în apele mâloase ale râului Tibru din Roma.

Supranumit "Mister OK", Palmulli s-a aruncat pentru a 26-oară în Tibru la început de an, deşi în 2013 anunţase că va renunţa pe viitor la tradiţionalul salt.

Mai multe