VIDEO Un vulcan a erupt de 50 de ori într-o noapte. Zeci de mii de locuitori au fost evacuaţi

6 ianuarie 2014 12:28   Actualitate
Ultima actualizare:

20.000 de persoane au fost evacuate, după ce un vulcan adormit timp de 400 de ani a erupt de 50 de ori într-o noapte. Încindetul a avut loc în noaptea de duminică, în din Indonezia.

Panica s-a instalat printre locuitorii unui sat montan din Indonezia, după ce un vulcan a erupt de 50 de ori într-o noapte. Pentru că vulcanul devenise periculos şi arunca pietre şi cenuşă încinsă pe satele învecinate, autorităţile au luat decizia de a evacua locuitorii. Astfel, femeile şi copiii au fost urcaţi în maşini şi duşi departe de Muntele Sinabung.

„Ne facem griji despre ce se va întâmpla cu noi după acest dezastru", a mărturisit un bărbat, tată a patru copii.

Ministrul Transporturilor a acordat un interviu postului local Bambang Ervan şi a spus că avioanele de pasageri sunt sfătuite să-şi reconfigureze traseele şi să evite zona din apropierea muntelui Sinaburg.

Vulcanul Sinaburg este situate la 88 de km de oraşul Medan şi a fost inactive mai mult de 400 de ani, înainte de a-şi începe activitatea în 2010.

Indonezia este ţara cu cei mai mulţi vulcani activi - având 130 de vulcani activi care fac parte din lanţul vulcanic numit Cercul de Foc al Pacificului.

Mai multe