FOTO E de Cartea Recordurilor! Camionul realizat din cinci tone de gheaţă

10 ianuarie 2014 12:27   Actualitate
Ultima actualizare:

Premieră absolută în materie de camioane! O companie canadiană a reuşit să construiască primul camion de gheaţă care a prins viteza de 20 de kilometri pe oră înainte de a se topi după 1,6 kilometri.

Ţi-ar plăcea să te plimbi cu o maşină cu o caroserie numai din gheaţă? Cei care au testat o cursă cu primul camion de gheaţă au spus că a fost o experienţă palpitantă. Compania Canadian Tire, din Zurich, provincia Ontario, a realizat caroseria acestuia din 6.350 de kilograme de gheaţă din care a fost scos aerul, ca să nu crape. Practic, a fost luat corpul întreg al unui camion 2005 GMC Silverado, fără caroserie, peste care a fost sculptată noua caroserie de gheaţă.

Experţii companiei au îngheţat bacteria vehiculului la -40 de grade Celsius înainte de a-l pune în mişcare într-o zi în care temperatura atmosferică era de -15 grade Celsius. Camionul a atins viteza de 20 de kilometri pe oră şi a parcurs 1,6 kilometri înainte de a începe să se topească. A intrat, astfel, în Cartea Recordurilor, pentru cea mai mare distanţă străbătută de o maşină de gheaţă.

Mai multe