EXCLUSIV 8.000 € ca să te îmbraci ca un prinţ

2 februarie 2014 16:33   Actualitate
Ultima actualizare:

E favoritul caselor regale! Alexandru Ciucu se poate lăuda acum cu încă o vestimentaţie realizată pentru un cap încoronat. După Casa Regală a României şi Regele Simeon al Bulgariei, şi Prinţul Albert de Monaco a comandat costum creat de Ciucu. 8.000 € l-a costat!

45 zile au lucrat Alexandru Ciucu şi echipa sa de 30 de croitori la acest costum, au folosit materiale aduse din cele mai îndepărtate colţuri ale lumii - Africa, Egipt -, dar efortul a meritat. Prinţul Albert de Monaco i-a promis designerului că va purta creaţia sa la o întâlnire importantă cu preşedintele Franţei, François Hollande.

Pentru a face această ţinută, Ciucu a fost contactat de secretariatul palatului princiar. În scurt timp, a ajuns la întâlnirea cu prinţul, pentru a-i lua măsurile şi a discuta despre materialele folosite. A urmat discuţia despre costum.

"Dintre toate materialele pe care i le-am prezentat, am fost amândoi de acord că cel mai bine i s-ar potrivi un costum albastru-bleumarin dintr-o ţesătură nobilă de pashmină cu mătase (pashmina este o ţesătură foarte fină de caşmir, provenită din lâna unei specii rare de capre, care creşte în zona munţilor Himalaya). Croiul am decis să fie clasic: la un rând, doi nasturi, şi pantalonii fără falduri. M-a bucurat foarte mult că a acceptat să-i facem costumul păstrând micile detalii care particularizează o creaţie Alexandru Ciucu (capacele de la buzunarele sacoului şi buzunarul de la piept au o uşoară asimetrie, gândită special ca să poţi distinge o creaţie Alexandru Ciucu, chiar dacă nu vezi eticheta). A ales, de asemenea, şi o cămaşă albă, din cel mai fin bumbac egiptean", a mai spus designerul. Costumul a fost gata după patru întâlniri şi i l-a înmânat prinţului în preajma Crăciunului.

După colaborarea cu Prinţul Albert de Monaco, Alexandru Ciucu a devenit preferatul miliardarilor francezi. "Am avut câţiva clienţi în Monaco şi înainte de a lucra pentru Prinţul Albert. Imediat după aceea, însă, numărul lor s-a triplat, iar lucrul acesta ne bucură foarte mult, pentru că şi volumul comenzilor a crescut", a mai spus designerul. Acesta a sărbătorit ieri 38 de ani, de data aceasta într-un cadru restrâns, pentru că soţia lui, Alina Sorescu (27 de ani), a născut acum trei săptămâni o fetiţă.

Din 2010, Alexandru Ciucu este furnizorul oficial al Casei Regale a României. I-a fost reînnoit contractul până în 2016. Recent, Ciucu a creat pentru Prinţul Albert de Monaco un costum dintr-o mătase foarte fină.

FOTO E cel mai mândru tată! Alex Ciucu i-a oferit un cadou inedit fetiţei sale

FOTO Alex Ciucu şi Alina Sorescu, prima zi cu fetiţa acasă: «Veteranii îmi spun că e doar începutul»

Mai multe