Însărcinată în şapte luni, Carmen Brumă a luat doar câteva kilograme în greutate! Uite ce şi cât mănâncă într-o săptămână!

13 februarie 2014 22:57   Actualitate
Ultima actualizare:

Urmează o dietă controlată şi echilibrată şi nu ţine cont de pofte, chiar dacă este însărcinată. Aşa a reuşit Carmen Brumă să ţină greutatea sub control pe timpul sarcinii. 

"Ştiu că acum urmează cea mai grea perioadă, dar sper să-mi păstrez controlul şi să nu alerg de nebună în miezul nopţii după baclavale. Dacă mă vedeţi, vă rog opriţi-mă!", a mărturisit Carmen Brumă. Vedeta tv a dezvăluit care este meniul ei într-o săptămână.

LUNI

Dimineaţa:2-3 felii pâine integrală (sau crackers) cu ricotta plus un ardei kapiaCafea sau ceai

Gustare - 2 pumni de migdale crude

Prânz - 100-150 gr ficăţei de pui la cuptor cu salată de varză

Gustare - 1 iaurt mic (150 gr, max 2% grăsime, dar nu 0%) cu 3-4 linguriţe seminţe de dovleac crude

Cină - somon (100-150 gr) la grătar cu spanac (proaspăt sau sote)

MARŢI

Dimineaţa - Omletă cu ciuperci (din 3-4 ouă fără ulei) cu salată de roşii şi 2-3 felii de pâine integrală sau crackers

Cafea sau ceai

Gustare - 2-3 linguriţe de seminţe de susan amestecate cu o linguriţă de miere (şi puţină apă cât să se formeze o pastă)

Prânz - Muşchi de vită la grătar (150-200 gr) cu broccoli fiert sau sote

Gustare - 100 gr de urdă amestecată cu mărar, puţin ulei de măsline şi 2-3 linguriţe de seminţe de floarea soarelui crude

Cină - 100-150 gr quinoa (fiartă) cu busuioc, roşii, pătrunjel

MIERCURI

Dimineaţa - 2-3 felii de pâine integrală unse cu pastă de sardine (sardine la cuptor sau din conserve în suc propriu sau ulei amestecate cu 1-2 lingurițe de unt, ardei gras şi tulpină de ţelină; în supermarket o găsiţi sub denumirea de apio)Cafea sau ceai

Gustare - o banană şi un kiwi

Prânz - Piept de pui, 150-200 gr, la grătar cu sos de roşii (de preferat din roşii proaspete)

Gustare - un iaurt mic (până în 2% grăsime, 150 gr)

Cină - Curcan (100-150gr) la cuptor sau grătar cu ciuperci (4-5 ciuperci mari la cuptor sau grătar)

JOI

Dimineaţa - 3-4 linguri de fulgi de ovăz cu 2-3 linguriţe stafide şi 2-3 linguriţe de merişorCafea sau ceai

Gustare - 2 pumni de miez de nucă crud

Prânz - 100-150 gr paste integrale busuioc, roşii, ulei de măsline, sare

Gustare - Supă de legume (fără fasole boabe, mazăre, linte, cartof)

Cină - Dorada, cod sau păstrăv la grătar cu salată verde

VINERI

Dimineaţa - Salată de fructe proaspete - o pară, o portocală, un kiwi, un mărCafea sau ceai

Gustare - 2-3 felii de pâine integrală sau crackers cu hummus (pastă de năut)

Prânz - Muşchi de porc la grătar sau cuptor (100-150 gr) cu salată verde cu avocado

Gustare - 1 iaurt (150 gr, max 2% grăsime, dar nu 0%) cu un pumn de seminţe crude (migdale, nuci, caju)

Cină - Pulpe de pui la grătar (100-150 gr) cu legume la grătar (nu cartof)

SÂMBĂTĂ

Dimineaţa - 2-3 ouă fierte (moderat astfel încât să fie cleioase) cu 2-3 felii de pâine şi castravete proaspătCafea sau ceai

Gustare - 2 pumni de ananas proaspăt, tăiat cubuleţe

Prânz - Orice pofteşti, inclusiv desert

Gustare - un iaurt, 150 gr, cu 2-3 linguriţe de susan negru

Cină - Supă de pui fără paste făinoase, cartof, mazăre, linte

DUMINICĂ

Dimineaţa - Budincă de mei cu stafide (100 gr mei fiert amestecat cu 3-4 prune deshidratate, 2-3 lingurițe de stafide, scorțişoară, nucă mărunţită şi jumătate de linguriţă de miere adăugată după ce amestecul s-a răcit)Cafea sau ceai

Prânz - Ciorbă de fasole (100-150 gr) fără prăjeală sau carne cu salată de murături (sau ceapă)

Gustare - Salată tabuleh (roşii, pătrunjel, lămâie, ceapă) cu 2 crackerşi sau pâine integrală

Cină - Ficăţei de pui la grătar sau cuptor cu salată din legume proaspete, după preferinţe (verde, roşii, castraveţi, ardei, fenicul)

Mai multe