FOTO A născut o fetiţă, deşi era complet paralizată. La un an după ce a adus pe lume copilul, s-a produs miracolul

11 martie 2014 12:43   Actualitate
Ultima actualizare:

O femeie care a născut când era paralizată a reuşit să se refacă total şi, spre fericirea ei, să îşi ţină pentru prima oară fetiţa în braţe.

Kayla Bufton, în vârstă de 24 de ani, a crezut că intră în travaliu când a simţit furnicături pe şira spinării.

Însă o săptămână mai târziu, femeia gravidă în 37 de săptămâni a rămas paralizată complet. Kayla nu putea să îşi mişte picioarele, mâinile sau muşchii feţei, iar medicii au diagnosticat-o cu o boală rară, Sindromul Guillain-Barre.

"Credeam că bebeluşul stă pe un nerv. Nu îmi simţeam braţele şi faţa îmi cădea. Am fost dusă la spital unde doctorii mi-au pus diagnosticul. A fost groaznic, nu puteam să mănânc sau să beau nimic, pur şi simplu zăceam", a povestit tânăra. 

Kayla, alături de soţul ei William şi cei doi băieţi

În mod surprinzător, ea a reuşit să nască. Însă la scurt timp după ce fiica ei a venit pe lume, Kayla a făcut stop cardiac şi a intrat în comă indusă.

"Am văzut că mi se mişcă burta, dar nu am simţit contracţiile. Când Kelsey s-a năcut, mi-au luat-o imediat. Am fost dusă la terapie intensivă şi un plămân a cedat. Peste două zile, am făcut infarct, iar timp de o săptămână am stat în comă", a mai adăugat Kayla.

După un an de chinuri şi multă muncă, femeia şi-a revenit, dar nu a trecut peste hop complet. Kayla trebuie să continue exerciţiile de recuperare. Totuşi, semnele sunt bune. Mamă a trei copii, ea a reuşit să meargă şi chiar să îşi ţină fetiţa în braţe.

"E nemaipomenit să poţi să îşi ţii copilul în braţe. Am fost atât de speriată când corpul meu a încetat să mai funcţioneze şi nu mai îmi simţeam copilul în burtă. Gândul la ea şi la cei doi băiţi m-a motivat să fac totul pentru a-mi reveni, indiferent de cât de greu ar fi fost", a mai spus femeia.

Sindromul Guillain-Barre afectează în jur de 1500 de oameni anual, fără să ţină cont de vârstă sau sex, deşi e mai des întâlnit la bătrâni şi bărbaţi. Boala e cauzată de o inflamaţie a nervilor periferici. Cei bolnavi îşi revin după câteva luni sau săptămâni, deşi nu se ştie exact în cât timp.

Mai multe