O cântăreaţă îndrăgită acuză: «La selecţia naţională a Eurovision au fost jocuri de culise»

6 martie 2014 13:56   Actualitate
Ultima actualizare:

Silvia Dumitrescu era unul dintre cei mai difuzaţi artişti români la începutul anilor 90, dar nu a reuşit să impresioneze juriul şi publicul la selecţia naţională de anul acesta a Eurovision şi nu a primit niciun punct.

Cântăreaţa a declarat, pentru ziarulring.ro, că nu e dezamăgită de faptul că nu a câştigat, dar e nemulţumită de jocurile de culise care se fac la Eurovision şi lipsa unui buget adecvat.

"De fiecare dată la selecţia naţională a Eurovison au fost jocuri de culise. Cred că e vorba de bani, în primul rând. TVR a ajuns într-o situaţie foarte delicată. Nu a avut buget ca să susţină acest eveniment. Mi-am dorit atât de mult să fiu acolo, încât mi-am asumat treaba asta. Aş vrea ca piesa mea să se difuzeze pe radio. Aşa cum Adele a reuşit să spargă acele ritmuri de bubuială şi să vină cu ceva nou, de suflet...La noi nu se vrea lucrul ăsta. Dacă asculţi posturile de radio, toţi dau aceeaşi muzică. Bubuială şi lipsă de act artistic, de creaţie. Se merge foarte mult pe comerţ. Se merge foarte mult pe ideea de show şi e nevoie de foarte mulţi bani. În cazul meu, nu a fost aşa. Eu m-am subvenţionat. Nu am putut aduce un backing vocals pe scenă. Nu am avut oameni sau sponsori care să mă ajute să pot face un show complet. Am fost doar eu cu negativul făcut de Virgil Popescu", a explicat Silvia.

Ea a mai adăugat că generaţia ei e exilată pe scena actuală şi sunt preferate nonvalorile. Deşi Silvia a demonstra că e o artistă capabilă, nu simte că i se oferă şansa de a avea succesul de acum 20 de ani.

"Eu fac parte dintr-o generaţie care nu mai este pe val, aşa cum se spune, nu avem prea multe concerte. În zona muzicală lucrurile s-au degradat. Se preferă artişti care fac playback şi care au relaţii. Am demonstrat cu ocazia Eurovisionului că eu trăiesc, eu exist, sunt cu vocea la mine, sunt pregătită, am un bagaj mare cu partituri, cu studii muzicale, cu un repertoriu foarte mare. Sunt dornică de lucruri moderne şi mă pot adapta şi acestor timpuri. Pot face faţă la orice provocare, dar eu spun că nu se vrea acest lucru. Sunt preferate divele de carton şi se urmăreşte ca generaţia noastră să nu apară alături de ele. Cred că este o inversare a valorilor şi se doreşte o îndobitocire a oamenilor. Nici Ceauşescu nu a reuşit atât de mult aşa cum au reuşit cei de azi", a completat vedeta.

Mai multe