Orbii şi surdo-muţii, băgaţi în spital de câinii extrem de agresivi

29 ianuarie 2011 17:46   Actualitate
Ultima actualizare:

Oamenii care suferă de deficit de auz se plâng că această categorie de persoane este foarte vulnerabilă, întrucât nu aud animalele agresive şi nu se pot apăra.

Cei mai afectaţi sunt copiii şi bătrânii ce fac zilnic naveta către centrul de pregătire pentru o viaţă independentă  în limbajul semnelor situat de pe strada Horticolei.

“Am ajuns să punem paznici pentru copiii şi bătrânii care vin la noi la sediu ca să nu fie sfâşiaţi de câini. Zilele trecute paznicul centrului a fost nevoit să apere cu trupul său o fetiţă care a fost tăbărâtă de câini. Sunt multe cazuri când părinţii cu copiii care vin din anumite cartiere în loc sa ajungă la asociaţie se duc la tratament antirabic. Săracii oameni sunt disperaţi. Au ajuns să planteze nuiele şi beţe pe străzi în anumite locuri ca să se apere de maidanezi”, a declarat Ionica Tarău, preşedintele Asociaţiei 1 iunie din Buzău, ONG care oferă asistenţă persoanelor cu handicap de auz.

Personalul spitalului de boli infecţioase Gărlaşi se confruntă zilnic cu cel puţin zece cazuri de pacienţi care ajung să ceară ajutor după ce au fost muşcaţi de câini.

„Tratamentul unui pacient muşcat de câine este obligatoriu şi costă  în jur de 700 de lei. Anul trecut am cheltuit peste 150 de mii de lei pentru tratamentul  cu antirabice. Pe lângă banii spitalului, care se irosesc din cauza acestui flagel mai intră în calcul şi traumatismele fizice şi psihice îndurate de oameni“, a declarat şeful secţiei de boli infecţioase, Elena Damian.

Citeşte mai multe amănunte pe adevarul.ro

Mai multe