Ovi: «Somonul e de bază în alimentaţia noastră»

3 noiembrie 2012 15:09   Actualitate
Ultima actualizare:

În toţi anii în care a locuit în Norvegia, Ovi s-a obişnuit cu alt stil alimentar. A uitat gustul micilor, al mâncărurilor grase şi al pâinii albe, în schimb mănâncă mult peşte şi ia zilnic suplimente cu Omega 3. În felul acesta, spune el, se simte perfect sănătos, motiv pentru care şi-a păstrat aceste obiceiuri culinare şi în România.

„Noi nu prea ne îmbolnăvim, nu am luat antibiotice niciodată. În Norvegia consumam somon de bună calitate şi luam câte două capsule de Omega 3 pe zi. Obicei pe care l-am continuat şi în România", mărturiseşte Ovidiu Cernăuţeanu, care a împlinit un an de când s-a mutat cu toată familia în ţara natală.

A început să redescopere gusturile româneşti, a redevenit fan ciorbă, iar soţia sa, Kitty, a învăţat să facă sarmale, fasole bătută, zacuscă şi ardei copţi. Totuşi, de unele mâncăruri nu se mai poate atinge.

Capsulele de Omega 3 sunt aduse din Norvegia. Ovi şi familia lui iau câte două pe zi. Rezultatele le-a simţit pe pielea sa

Soţia lui Ovi, Kitty, a pregătit rapid nişte gustări cu brânză caramelizată adusă din Norvegia

„Am pierdut gustul micilor de când am plecat din România, mi se par prea intenşi, prea graşi. Într-adevăr, în România, riscul să te îngraşi e foarte mare. Aici se mănâncă mai gras, mai haiducesc, cu multă carne, grătare, pâine albă. Noi nu mâncăm aşa ceva. Avem un regim alimentar variat şi sănătos, cu pâine integrală, somon şi legume preparate în diverse moduri", mai spune cântăreţul.

Cum la Bucureşti nu găseşte toate ingredientele cu care se obişnuise în bucătărie, Ovi se aprovizionează de fiecare dată când se duce în Norvegia.

„Am tot felul de proiecte acolo, mă duc destul de des. Şi atunci mă aprovizionez cu Omega 3, un tip de foarte bună calitate, brânză caramelizat de vacă, mândria naţională a norvegienilor, şi tot felul de condimente", mai spune Ovi.

Mai multe