Panică în avion din cauza unui suspect de Ebola

16 octombrie 2014 12:54   Actualitate
Ultima actualizare:

Protocol de urgenţă sanitară din cauza unui pasager suspect de Ebola. Măsuri de control au fost luate astăzi la aeroportul internaţional Madrid-Barajas după ce un bărbat venit din Africa s-a simţit rău.

Spania a activat protocolul de urgenţă sanitară în aeroportul Adolfo Suárez Madrid-Barajas după ce unui pasager i s-a făcut rău în timpul unui zbor Air France de la Paris la Madrid. Pe bărbat l-a durut capul, tremura şi avea o stare generală proastă, dar nu avea febră. El ajunsese în capitala franceză cu un avion care a decolat din lagos, Nigeria. Pilotul avionului care a efectuat cursa Paris-Madrid a alertat autorităţile madrilene asupra stării sale. După aterizare, pasagerii au fost debarcaţi şi un medic l-a examinat pe pasagerul suspect de Ebola în interiorul aparatului de zbor, staţionat într-o zonă specială conform protocolului sanitar stabilit.

Bărbatul urmează să fie transportat la Spitalul Carlos III din Madrid, unde va rămâne izolat până la stabilirea diagnosticului.

Avionul a decolat de pe aeroportul Charles de Gaulle din Paris la ora 9.35, în această dimineaţă, şi a aterizat pe Barajas la 11.30.

Mai multe