Păpuşi cu handicap la „grădi”

7 septembrie 2010 12:25   Actualitate
Ultima actualizare:

„Ultimul răcnet” în materie de păpuşi sunt cele cu handicap: cu cârje, cu baston, oarbe sau cu sindrom Down, iar Ministerul Educaţiei vrea să cumpere vreo 13.000 de bucăţi, câte una în fiecare grădiniţă din ţară.

Chiar ieri, au fost tăiaţi banii pentru naveta a 900 de cadre didactice din judeţul Mureş, însă Ministerul Educaţiei a găsit resurse pentru dotarea grădiniţelor, dar nu pentru mobilier, ci pentru păpuşi negre, oarbe sau fără membre.

Circa două milioane de euro vor fi alocate jucăriilor din grădiniţe, de la maşinuţe, aragazuri, truse medicale în miniatură, la păpuşi fără membre, cu malformaţii faciale, oarbe, cu sindromum Down şi de rase diferite.

Explicaţia ministerului este că, în felul acesta, copilaşii  vor respecta diversitatea şi se vor obişnui cu persoanele cu dizabilităţi.

De asemenea, prichindeii vor învăţa de mici cum stă treaba la bucătărie: cu frigidere, aragazuri, vase, farfurii, veselă, ceşcuţe cu farfurioare etc.  Problema este că în fiecare grădiniţă va ajunge o singură jucărie, care nu are şanse să îşi atingă scopul.

Mai multe