Păpuşi gigant pentru a sărbători reunificarea Germaniei

3 octombrie 2009 18:05   Actualitate
Ultima actualizare:

În faţa Porţii Brandenburg, monument simbolic care a reprezentat timp de decenii divizarea Berlinului, "o micuţă de 5 metri", venită din Est, şi unchiul său, "un mare gigant" de 15 metri, venit din Vest, s-au regăsit sub aplauzele entuziasmate ale nemţilor care au redevenit un singur popor în urmă cu 19 ani.

Spectacolul imaginat de francezi a costat 1,6 milioane de euro

Întregul spectacol a fost gândit de compania franceză de teatru "Royal de Luxe". Cele două marionete realizate din din lemn şi oţel s-au îmbrăţişat, după ce au parcurs mai mulţi kilometri prin Berlin, iar mâine (duminică, n.r) vor împărţi scrisori pe străzile capitalei germane pentru a le aduce aminte celor de au uitat de anii în care corespondenţa dintre Est şi Vest a fost cennzurată.

Festivităţile care marchează 19 ani de la reîntregirea Germaniei vor culmina cu "Sărbătoarea Libertăţii" desfăşurată de o parte şi de alta a Porţii Brandeburg pe 9 noiembrie, eveniment la care vor participa preşedinţii şi premierii celor 27 de ţări membre ale Uniunii Europene, precum şi fostul lider sovietic Mihail Gorbaciov.

Vezi video aici

Mai multe