Parada baloanelor de Ziua Recunoştinţei

23 noiembrie 2018 18:33   Actualitate
Ultima actualizare:

Americanii au sărbătorit joi Ziua Recunoştinţei, iar pe străzile din Manhattan, în New York, a avut loc parada tradiţională cu acest prilej. Faimoasa paradă organizată de magazinul Macy’s s-a desfăşurat anul acesta pe un ger de crăpau pietrele.

Deşi temperatura aerului a variat între -7,2°C şi maxima de -2,8°C, iar vântul bătea puternic, peste 3,5 milioane de persoane au venit să admire defilarea a peste 1.600 de majorete şi dansatori, 850 de clovni, 12 orchestre şi 15 baloane uriaşe ce reprezentau desene animate.

În frigul cumplit, au cântat Diana Ross (74 de ani), John Legend (39 de ani) şi Martina McBride (52 de ani). Forţele de ordine înarmate până în dinţi au asigurat securitatea. 

A fost la un pas să se renunţe la baloanele uriaşe din cauza vântului. Nu a mai fost o vreme aşa de geroasă de Ziua Recunoştinţei din 1901, când s-a înregistrat o temperatură de -3,3°C. Ziua Recunoştinţei este o sărbătoare anuală în care se mulţumeşte lui Dumnezeu pentru bogăţia recoltei. A fost preluată de la primii colonişti şi declarată sărbătoare naţională, în SUA, în 1941. În această zi se mănâncă preparate tradiţionale, cum ar fi curcan umplut, cartofi dulci, plăcintă de dovleac. 

Mai multe