Parchetul General a cheltuit peste 30.000 de euro pe deplasări în străinătate

13 septembrie 2009 18:21   Actualitate
Ultima actualizare:

Procurorii Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie au făcut, în primele 8 luni ale anului, deplasări în valoare de 31.000 de euro, toate în interes profesional, conform Realitatea Tv.

Bugetul alocat deplasărilor internaţionale pentru anchetatorii de la Parchetul Înaltei Curţi a fost de aproape 10 ori mai mare decât cel al Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) şi de 4 ori mai bogat decât al procurorilor Direcţiei de Investigare a Crimei Organizate şi Terorismului (DIICOT).

DNA a cheltuit 3.600 de euro pentru deplăsările externe a 13 procurori, iar Direcţia de Investigare a Crimei Organizate şi Terorismului a scos din buget 7.000 de euro, pentru deplasările a 27 de procurori.

Procurorii de pe lângă Parchetul Înaltei Curţi s-au specializat în ţări precum Germania, Cehia, Olanda, Belgia sau Statele Unite ale Americii. De altfel, vizita la Washington a şi fost cea mai scumpă. Parchetul a rămas fără aproape 35.000 de lei pentru o deplasare de o săptămână.

Procurorii de pe lângă Curtea Supremă conduc şi într-un top al celor mai costisitoare cazări. 1.500 de euro s-au dus pentru trei nopţi de cazare la Bruxelles. Tot în Belgia, pentru 4 nopţi de cazare, un procuror DNA a cheltuit de trei ori mai puţin, adică 560 de euro, mai informează Realitatea Tv.

Mai multe