Parlamentul European a respins ACTA

4 iulie 2012 12:31   Actualitate
Ultima actualizare:

Parlamentul European a votat împotriva controversatei legi ACTA, care viza să combată pirateria pe Internet. Votul a fost dat după o amânare a deciziei provocată de investigaţii făcute de către Curtea Europeană de Justiţie.

478 de membri ai Parlamentului European au votat împotriva ACTA, 39 au votat pentru, iar 165 s-au abţinut. Comisarul pentru Comerţ al UE, Karel De Gucht, a declarat însă că lupta cu pirateria pe Internet va continua, Comisia Europeană va căuta şi alte răspunsuri, potrivit BBC.

În esenţă, prin proiectul de lege s-a urmărit să se combată pirateria online, însă mulţi dintre utilizatorii de Internet au argumentat că o astfel de lege ar ameninţa libertatea online.

Tratatul ACTA a fost semnat de către 22 din cei 27 de membri ai Uniunii Europene, însă actul nu a fost ratificat oficial. În afara spaţiului UE, tratatul a primit sprijinul Statelor Unite, Australiei, Canadei, Japoniei, Noii Zeelande, Coreei de Sud, Marocului şi Singapore. Dar în urma numeroaselor proteste, unele ţări s-au abţinut de la a mai susţine tratatul ACTA.

Mai multe