Păstrează căldura în casă!

3 decembrie 2010 14:16   Actualitate
Ultima actualizare:

Repară crăpăturile pereţilor

Verifică dacă există crăpături în pereţii exteriori ai apartamentului sau casei. Dacă le-ai observat, e bine să chemi un specialist care să remedieze problema. În acelaşi timp, astupă fisurile din pereţii interiori.

Mai poţi folosi silicon sau spumă poliuretanică dar dezavantajul acesteia din urmă este că se extinde şi crează un aspect neplăcut.

Izolează termic folosind rigips

Dacă locuinţa ta este destul de încăpătoare, poţi izola pereţii interiori cu plăci de rigips şi tavan fals. Această metodă îţi poate încălzi casa cu până la 5 grade Celsius în plus. În acest fel, vei scăpa nu numai de frig dar şi de umezeală.

De asemenea, rigipsul va ascunde imperfecţiunile pereţilor prost finisaţi, denivelările sau crăpăturile.

Bandă adezivă pentru uşi şi ferestre

Cea mai mare cantitate de aer rece pătrunde pe la uşi şi geamuri. Soluţia este să izolezi zonele libere, prin care circulă aerul, cu bandă adezivă specială. La uşi poţi monta un prag din lemn, împiedicând curentul de aer rece să circule prin întreaga casă.

Acoperă podeaua cu covoare călduroase

De obicei, pe podeaua din bucătărie, baie, pe holuri şi chiar în balcon avem gresie. Iarna, aceasta trebuie să fie acoperită cu mochete şi covoraşe călduroase din lână sau blană. Atenţie când le cumperi! Pe partea inferioară, acestea trebuie să fie prevăzute cu cauciuc antiderapant.

Schimbă geamurile crăpate

Dacă la camere şi la bucătărie geamurile sunt intacte, s-ar putea ca la balcon, dacă nu este închis cu termopan, să ai ferestre fisurate. Prin aceste crăpături pătrunde frigul, iar din balcon acesta se răspândeşte în toată casa.

Schimbă geamurile care sunt sparte şi pune unele noi.

Întreţine caloriferul

Caloriferul este principala sursă de încălzire a casei tale. Pentru a funcţiona în bune condiţii, acesta are nevoie de o atenţie sporită. În primul rând, verifică dacă nu prezintă scurgeri de apă la îmbinări şi robineţi.

Apoi, ai grijă să fie vopsit periodic. Vopseaua combate coroziunea şi reduce riscul de apariţie a fisurilor. Din când în când, caloriferul poate fi aerisit, chiar dacă are apă în interior.

Este suficient să deşurubezi uşor robinetul şi să laşi câteva minute aerul să iasă. Pentru că va picura puţină apă, este recomandat să ai la îndemână un recipient.

5 sfaturi simple pentru o atmosferă caldă

Cumpără suluri de pus la uşi şi geamuri. În comerţ se găsesc o sumedenie de modele şi culori la preţuri pentru toate buzunarele.

 Aeriseşte camerele pe rând, pentru puţin timp, şi de mai multe ori pe zi. Astfel, vei împiedica aerul de afară să răcească întreaga casă.

O soluţie împotriva frigului ar fi montarea draperiilor şi jaluzelelor la ferestre. De asemenea, poţi monta jaluzele şi la geamurile de la balcon.

 Ţine uşile închise în locuinţă! Dacă stai cu toate uşile deschise, atunci căldura din camere se va dispersa, iar casa ţi se va părea friguroasă.

 Foloseşte trucul foliei de aluminiu! Pe peretele pe care este montat caloriferul lipeşte o folie de aluminiu în aşa fel încât căldura degajată de calorifer să fie proiectată spre interiorul camerei.

Mai multe