Patriarhia Română se oferă să plătească înmormântarea lui Sergiu Nicolaescu

4 ianuarie 2013 6:38   Actualitate
Ultima actualizare:

Reprezentanţii Patriarhiei Române au cerut familiei regretatului regizor Sergiu Nicolaescu, care a anunţat că acesta urmează să fie incinerat, ca maestrul să fie înmormântat în conformitate cu obiceiurile creştine.

Arhiepiscopia Bucureştilor consideră că o înmormântare în spiritul creştin este menită să păstreze renumele marelui regizor în conştiinţa poporului român.Ba mai mult, Arhiepiscopia Bucureştilor va asigura jumătate din cheltuielile de înmormântare ale maestrului.  "Pentru a păstra renumele lui Sergiu Nicolaescu în conştiinţa poporului român în majoritate ortodox, Arhiepiscopia Bucureştilor a făcut apel către familia marelui regizor să-l înmormânteze creştineşte, iar în acest sens, Arhiepiscopia Bucureştilor şi Parohia Parc Domenii din Bucureşti (Biserica Caşin) vor asigura jumătate din cheltuielile de înmormântare ale regretatului regizor. Incinerarea este o practică necreştină. În plus, Primăria Capitalei poate oferi un loc de veci la Cimitirul Bellu, în zona unde sunt înmormântate personalităţile lumii artistice", a declarat părintele Constantin Stoica, purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române.

La câteva ore de la moartea regizorului, ana Nicolaescu a anunţat că va interzice filmarea şi fotografierea la ceremonia de înhumare a soţului ei, invocând „respectul persoanei decedate". La nici două ore după aceste declaraţii, Dana Nicolaescu a anunţat că trupul regizorului nu va fi îngropat, după rânduiala creştină, ci incinerat la crematoriul Vitan-Bârzeşti.

Mai multe