Patru motive pentru care Cristian Tudor Popescu îl atacă pe Sergiu Nicolaescu. Brancu: «Parcă are ceva din Marioara Zăvoranu»

9 ianuarie 2013 0:25   Actualitate
Ultima actualizare:

Editorialele scrise recent de Cristian Tudor Popescu pentru gandul.info, cu privire la Sergiu Nicolaescu, au stârnit discuţii aprinse printre cititorii reputatului jurnalist, dar a generat din reacţii din partea colegilor de breaslă.

Cristian Brancu încearcă, pe blogul personal, să găsească o explicaţie pentru atacurile la adresa lui Nicolaescu: "În ultima vreme însă, creatorului de limbă română CTP nu-i mai ajunge politicul suculent. Am senzaţia că rutina anului ne-electoral îi stârneşte pofte lumeşti, riscând să atingă derizoriul. Mă bate gândul că îi place să fie citat de site-urile tabloide, unde face trafic mare. Ba chiar, când mă uit la profilul lui pe 2013, parcă are ceva din Marioara Zăvoranu".

Dar cum cele scrise mai sus nu par a fi plauzibile, prezentatorul emisiunii "Agentul VIP" de la Antena 2 enumeră patru motive mai uşor de înţeles pentru care CTP l-a catalogat în fel şi chip pe regizorul dispăru:

"1. CTP a vrut sa intre in cinematografie, dar Sergiu Nicolaescu, stapan pe o parte a industriei, l-a anihilat. Asa ne-am putea explica virulenta cu care il reduce la zero pe regizorul Nicolaescu.

2. CTP s-a ciocnit in vreun meci politic subteran cu Nicolaescu, care avea o incapatanare de catar. Acum, cand omul a murit, isi varsa oful, aratandu-l ca un manipulator oneros.

3. CTP a vrut sa-l bata la tenis pe Nicolaescu, dar acesta nu a acceptat provocarea.

4. CTP si Sergiu Nicolaescu au iubit aceeasi femeie! Dar nu, aici mergem prea mult spre Marioara Zavoranu", scrie cu ironie Cristian Brancu.

Schimbând registrul, vedeta Antenei 2 are o recomandare pentru jurnalistul de la "Gândul": "Pentru a-si pastra macar o parte din gloria trecutului, CTP ar face bine sa iasa din discutiile despre oameni cazuti, precum Huidu sau Nicolaescu, atacand chestiuni de viata care risca sa-l arate ca un om prea bizar pentru tara aceasta".

Cristian Tudor Popescu îl desfiinţează pe Sergiu Nicolaescu: «Am simţit nevoia să mă spăl cu spirt pe ochi»

Mai multe