Patru români se aruncă de pe clădiri în Londra. Află aici de ce! - VIDEO
Patru români practicanţi ai sportului extrem parkour au făcut demonstraţii timp de o săptămână pe străzile capitalei engleze.
Traffalgar Square, metroul sau Palatul Buckingham, niciun obiectiv important al capitalei imperiului britanic nu a scăpat „nesărit".
Patru traceuri români şi un fotograf profesionist, Mădălina Ene, au făcut luna trecută o excursie în capitala Angliei, făcând salturi mortale sau aruncâdu-se de pe clădiri.
„A fost o experienţă incredibilă, mai ales că Londra este cel de-al doilea oraş ca importanţă din punct de vedere al popularităţii parkourului după Lisses din Franţa", a povestit Florin Mârza, singurul gălăţean participant la această excursie.
Cei patru Cristi Glovaschi, Paul Ţurcanu din Cluj, Alex Juravle din Bucureşti şi bineînţeles Florin Mârza, nu sunt la prima aventură de acest gen, în urmă cu un an având ocazia să viziteze chiar oraşul Lisses în care s-a inventat sportul extrem parkour.
„Acum, la Londra, ne-am văzut şi cu un prieten finlandez, pe care îl cunoscusem anul trecut în Franţa. Parkourul crează legături foarte puternice între practicanţi şi niciodată nu a fost vorba de o competiţie în adevăratul sens al cuvântului. Fiecare învaţă de la ceilalţi, pentru a-şi perfecţiona tehnica", a mai precizat Skypici, numele de traceur al lui Florin Mârza.
Traceurii nu au prea avut ocazia să se plictisească şi nici să se rătăcească pe străzile capitalei britanice, având în vedere că au fost îndrumaţi de un coleg de-al lor din Slatina, stabilit în Londra.
„Ne-am antrenat prin IMAX şi Vauxhall, dar am plecat pentru câteva ore şi în Cambridge. A fost ceva incredibil!", a mai spus Florin Mârza.
Întreaga aventură a fost planificată cu trei luni înainte, băieţii punându-şi bani deoparte, rezervându-şi camerele de hotel şi stabilindu-şi traseul. Întreaga excursie a costat 400 de lei şi 300 de lire de persoană, o nimica toată pentru o săptămână de plimbare şi parkour prin Londra.
„Pe lângă antrenamente, ne-am şi plimbat foarte mult. Din păcate, nu am reuşit să o vedem pe regină decât în varianta artificială, la muzeul figurilor de ceară", a mai spus Skypici.
Mădălina Ene, fotograful oficial al traceurilor, ne-a spus: „Îi cunosc pe aceşti băieţi încă din 1996, iar din 2009, plecăm prin lume odată pe an."