Paula Chirilă a ales o alimentaţie sănătoasă

9 noiembrie 2013 17:08   Actualitate
Ultima actualizare:

Prezentatoarea tv Paula Chirilă a renunţat să mai consume carne după ce a descoperit cât rău face aceasta. De aproape doi ani, vedeta alternează perioadele în care este ovo-lacto-vegetariană, cu cele în care nu consumă nici un fel de produse de origine animală.

„Acum doi ani am decis să nu mai consum carne. Când am realizat că mâncam numai alimente moarte din punct de vedere nutriţional, m-am îngrozit", a spus aceasta. Actriţa a dezvăluit că de când şi-a schimbat stilul de viaţă, se simte mult mai bine.

„Viaţa mea s-a schimbat foarte mult în bine de când nu mai mănânc carne. Mă simt mai echilibrată, iar analizele mele sunt foarte bune", a declarat vedeta.

Ingrediente: o conopidă, 2 dovlecei, 500 g ciuperci, o legătură ceapă verde, 200 g quinoa, 4 ouă, 300 g telemea vacă, 100 g unt, sare şi piper.

Mod de preparare: Întâi curăţăm conopida, dovleceii şi ciupercile. Apoi fierbem conopida în apă cu sare cam 15-20 minute. Se rad dovleceii şi se pun la scurs. Adăugăm într-un bol conopida fiartă cu dovlecelul, telemeaua, sare, piper şi două ouă bătute.

Quinoa se lasă să fiarbă bine, până clocoteşte, apoi se dă focul mic şi se mai lasă circa un sfert de oră. Se opreşte focul, se acoperă vasul şi se lasă până quinoa absoarbe toată apa. Frământăm toată compoziţia până se îmbină toate alimentele.

Călim în unt ceapa tăiată bucăţele circa 3-5 minute după care adăugăm ciupercile tăiate felii. Lăsăm la foc mic până ce scade apa de la ciuperci. Într-o tavă, punem un strat din compoziţia din bol, al doilea strat ciupercile şi ceapa, iar deasupra celelalte ouă bătute. Lăsăm la cuptor 30-40 minute.

Sore a înlocuit carnea cu creveţii

Monica Davidescu a renunţat treptat la carne, în doi ani

Mihai Trăistariu a renunţat la carne de o lună şi jumătate

Anca Ţurcaşiu este vegetariană de mai bine de 20 de ani

Annes găteşte des salată de vinete

Mai multe