Pechinezul lui Noemi şi Mitoşeru a ajuns pe perfuzii!

6 octombrie 2012 13:33   Actualitate
Ultima actualizare:

Supărare mare, zilele trecute, pe capul lui Mitoşeru! Aflaţi la o prezentare de modă, Mihai şi iubita lui, Noemi, au fugit ca din puşcă când au aflat că patrupedul lor cel drag, pechinezul Tomitză, s-a intoxicat în miez de noapte cu supă de pui şi a vomitat până a leşinat!

Sunt împreună de şase ani şi cea mai importantă avere a lor de până acum este patrupedul Tomitză. Pechinezul, în vârstă de 15 ani, a fost "adoptat" de Mitoşeru atunci când s-a cuplat cu Noemi. El este " copilul" cuplului şi, de câte ori s-au despărţit, Tomitză a fost cel care într-un fel saul altul i-a adus din nou împreună.

"Ţin la Tomitză ca la ochii din cap! Când eram certat cu Noemi, pe ea nu vroiam să o văd, dar era musai să trec pe acasă să văd ce face căţelul", a declarat Mitoşeru, pentru Click!

Sâmbătă seară, însă, ei au trecut prin momente groaznice când, aflaţi la o prezentare de modă la Café Boulevard, au fost anunţaţi chiar în mijlocul evenimentului că Tomitză este grav bolnav. Cei doi lăsaseră căţelul acasă cu o prietenă, iar acesta s-a intoxicat cu supă de pui.

Speriaţi, ei au fugit imediat spre casă să salveze căţelul şi l-au dus la veterinar în toiul nopţii. "El nu mănâncă decât boabe. Ea nu a ştiut şi i-a dat supă, iar căţelul a început să vomite. Când am ajuns la el era aproape leşinat", a povestit Mihai.

Ajunşi la cabinet, medicul l-a pus imediat pe Tomitză pe perfuzii, el find hrănit şi acum în acelaşi mod. "Şi acum are branula înfiptă în lăbuţă. Trebuie să avem mare grijă cu el că e sensibil o perioadă de timp", ne-a mai spus Mitoşeru.

Bichonul Ancăi Badiu are paralizie

Bichonul maltez Bobby îi face viaţa mai frumoasă Ancăi Badiu de 17 ani, iar solista a ajuns să-l iubească şi să-l răsfeţe ca pe un copil. În 2010, ea a aflat micuţul patruped e grav bolnav.

„ De atunci stau numai prin spitale cu Bobby. La început s-a crezut că are cancer, dar doctorii au descoperit că un ciot îi apăsa pe coloana vertebrală. Are un început de paralizie. Ştiu că Bobby e cam bătrân, dar nici nu mă gândesc să-l pierd", a declarat Anca Badiu.

Cruduţa era să-l piardă pe micuţul Dimi

În urmă cu doi ani, Daniela Crudu a fost la un pas să-l piardă pe simpaticul Dimi, un Chihuahua, în vârstă atunci de doar două luni, pe care şi-l cumpărase de la un magazin de animale.

Deşi, iniţial, credea că patrupedul s-a îmbolnăvit de la brânza de vaci pe care a mâncat-o, ulterior Daniela s-a plâns apropiaţilor că a cumpărat de la un pet-shop un animăluţ deja bolnav.

„I-am făcut antibiotice, perfuzii, săracul nu se mai ridica, nu mai mânca nimic. La două luni, cei de la pet shop îi făcuseră vaccinurile prea devreme şi i-au dat şi Frontline, împotriva căpuşelor, la numai o lună", s-a plâns Daniela. Factura cu tratamenul pentru căţel a fost de circa 40 de milioane de lei.

Dacă vrei să-i dai animalului mâncare gătită, trebuie să o introduci treptat în alimentaţie!

Potrivit medicul Daniel Lescai, şeful Clinicii Ilioara, dacă un căţel a fost hrănit doar cu bobiţe, iar la un moment dat i se dă mâncare gătită, el riscă o indigestie sau o criză biliară.

„Exact ca oamenii care ţin post, iar în ziua de sărbătoare dau iama în toate mâncărurile de care până atunci se lipsiseră. Organismul obişnuit cu o anume dietă nu va putea metaboliza noile alimente şi apare indigestia. Supa respectivă posibil să fi fost grasă, cu multe condimente sau sare. De asemenea, căţelul e posibil să fi făcut o colică biliară, care se manifestă cu vomă, diaree şi durere puternică de burtă", spune Daniel Lescai.

Ideal este ca unui câine obişnuit cu mâncarea lui de la pet-shop să nu i se dea alimente gătite în casă pentru că le va prinde gustul şi apoi va refuza bobiţele lui. Dacă totuşi nu te lasă inima şi vrei să-i dai din propria farfurie, fă-o treptat.

„Obişnuirea cu alimentele noi se face gradual, în decursul unei săptămâni. Mai întâi hrana nouă va reprezenta 15%-20% din alimentaţia zilnică", mai spune medicul.

Mai multe