Pedofilii din Polonia vor fi castraţi chimic

25 septembrie 2009 13:54   Actualitate
Ultima actualizare:

Potrivit noilor dispoziţii, o persoană condamnată pentru violarea unui minor mai mic de 15 ani sau a unui membru apropiat al familiei 'ar putea fi supusă obligatoriu, sub decizia unui tribunal, unei terapii farmacologice şi unei psihoterapii, în încercarea de a diminua pulsiunile sexuale', odată ce şi-a ispăşit pedeapsa cu închisoarea.

Tribunalul va trebui să asculte opinia psihiatrilor, sexologilor şi psihologilor, înainte de a indica terapia ce trebuie adoptată pentru fiecare caz în parte.

Considerată de acum înainte ca o crimă gravă, violul asupra unui minor sau asupra unui membru al familiei este pasibil de o pedeapsă cuprinsă între 3 şi 15 ani de închisoare, comparativ cu una cuprinsă între 2 şi 12 ani de închisoare, aşa cum era până în prezent.

Această iniţiativă legislativă a fost lansată la începutul lunii septembrie de premierul Donald Tusk, după anunţul arestării unui bărbat de 45 de ani care şi-a sechestrat şi violat timp de şase ani fiica, care are în prezent 21 de ani. Acest caz a emoţionat puternic opinia publică poloneză.

Pentru a intra în vigoare, amendamentul la Codul Penal trebuie să obţină şi aprobarea Senatului, înainte de a ajunge la preşedintele ţării.

Mai multe