Petardele interzise? Le cumperi prin telefon!

16 decembrie 2009 17:37   Actualitate
Ultima actualizare:

Nimeni nu mai strigă în gura mare: "Bombe, petarde, pocnitori!". Acum totul se face pe ascuns, de teama poliţiştilor.

Auzisem că-n Piaţa Sudului e raiul pocnitorilor ilegale. Am întrebat în stânga şi-n dreapta de unde ne aprovizionăm şi noi cu bubuitori. O femeie cu un snop de banane în mână ne-a dat numărul de telefon al unui bărbat care, ne poate livra la orice oră marfă bună.

Marian, vânzătorul ilegal de petarde, ne-a dat întâlnire în Piaţa Sudului. Acolo, într-o Dacie-papuc adusese un întreg arsenal de bubuitori

Am pus mâna pe telefon şi am sunat. Ne-a răspuns Marian, un bărbat cu voce groasă, care ne-a asigurat că are de toate. "Am d'alea puternice domnişoară. Bubuie de se aude în tot cartierul".

Am dat comanda şi am stabilit ca a doua zi să ne vedem în acelaşi loc pentru a ne ridica marfa. Dis de dimineaţă, omul a sunat să se asigure că nu-i dăm ţeapă.

Bărbatul a luat repede banii, i-a numărat şi a încercat să dispară cât mai repede ca să nu-l prindă Poliţia

Ne-a preluat de lângă staţia de metrou şi ne-a dus la o Dacie-papuc unde ţinea marfa. În maşină avea pocnitori de toate mărimile, petarde cât flaconul de deodorant, "rachete", jerbe scânteietoare, articficii care luminează cerul.

Dumnezeule, puteai face o bombă cu tot praful ăla de puşcă!

"Vă costă două milioane jumate. Daţi-mi banii repede, că mişună poliţia ca la balamuc". I-a înşfăcat la repezeală, ne-a mulţumit şi s-a făcut nevăzut. Nu înainte de a ne spune să-l recomandăm şi cunoscuţilor noştri.

Ne-a ascuns marfa ilegală într-o sacoşă, ca să nu vadă nimeni ce vinde el „pe sub mână”. Locul colcăia de poliţişti

Mai multe