Poftiţi la «Tochitură de Boc» cu 25% reducere!

17 noiembrie 2010 16:01   Actualitate
Ultima actualizare:

Bucătăresele unui fast-food din Ploieşti au pregătit, pentru meniul zilnic, un fel de mâncare pentru vremuri grele. Costă doar 3 lei porţia!

„Tochitura de Boc" nu diferă cu nimic faţă de tradiţionalul preparat culinar. Ingredientele sunt aceleaşi: măruntaie de porc, mirodenii şi puţin sos de tomate.

Diferenţa este însă preţul de criză: doar trei lei, porţia de 100 de grame, în care mai intră şi mămăliguţa, un ou şi o felie de caşcaval.

„De câteva luni încoace am întâlnit foarte mulţi oameni nefericiţi, cărora le-au fost reduse salariile. Şi noi am rămas fără 25% din clienţi, aşa că am gândit un fel de mâncare care să le înveselească cumva ziua şi să le potolească foamea. Oamenii se opresc şi se uită la afişul cu «Tochitură de Boc - 25% reducere» pus în vitrina localui. Se amuză, iar unii dintre ei intră să ceară câte o porţie", explică Adrian Gligor, patronul fast-food-ului.

Ironia ploieşteanului care a investit bani mulţi în afacerea cu mâncare caldă, reiese şi din celelalte afişe, postate la intrarea în local. Cel mai „ieftin" preparat culinar se numeşte „Să mâncăm bine" şi costă...0 lei. Clienţii sunt ademeniţi şi cu un slogan anti-criză: „Ei v-au tăiat salariile, noi tăiem preţurile".

Iată cum se prepară!

Ingrediente: 500g carne de porc, 800g ficat de porc, 4-6 rinichi de porc, 2-3 inimi de porc, 2-3 cepe uscate, 250 ml vin alb sec, bulion, 7-8 căţei de usturoi, 1 legătură de pătrunjel, sare, piper.

Se pun la fiert carnea şi organele tăiate mărunt. Când sunt pe jumătate fierte se adaugă ceapa, usturoiul, vinul, bulionul, sare şi piper după gust. Se mai lasă 10-15 minute la fiert şi se adaugă pătrunjelul tocat mărunt.

Mai multe