Poliţia a uitat c-a fost violată şi au despăgubit-o cu 4.000 de euro

1 decembrie 2009 18:38   Actualitate
Ultima actualizare:

La două luni după ce a raportat clipele de coşmar prin care a trecut, "Catherine" - restul identităţii fiind secretă - a constat cu stupoare că violul despre care a vorbit cu Poliţia din Cambridge (Marea Britanie) nu a fost considerat drept o crimă.

Asta s-a întâmplat deoarece poliţiştii care trebuiau să se ocupe de caz, au uitat dosarul său pe masă, iar altcineva l-a ridicat şi clasificat drept caz închis.

Chinul femeii, în vârstă de 38 de ani început în octombrie 2005 când, suferind de psihoză, Catherine a invitat un străin la ea acasă. A fost violată în două rânduri, după care bărbatul a obligat-o să meargă la un bancomat de unde a retras 200 de lire sterline.

În ziua următoare a fost găsită în mijlocul străzii, fiind ulterior internată în spital, cu traume mentale grave. După două luni de recuperare, victima violului a depus plângere la Poliţia locală, însă în februarie 2006 a constatat cu stupoare că plângerea s-a nu a fost înregistrată.

De parcă nu ar fi fost de ajuns, timpul pierdut de poliţiştii uituci a cauzat pierderea unor dovezi extrem de importante - înregistrarea video cu atacatorul care a forţat-o să retragă o sumă de bani de la un bancomat.

"Ar trebui să trec peste fapta oribilă a acelui maniac doar pentru că ei au uitat dosarul", a explicat femeia.

Iniţial, Poliţia i-a oferit o despăgubire de 1.000 de lire sterline, pentru omiterea plângerii femeii, însă după ce s-a adresat instanţei, aceasta a hotărât o daună de doar 3.500 de lire, sumă pe care să o plătească Poliţia din Cambridge.

În prezent, doar 7 la sută din violurile anchetate de Poliţia Cambridge se încheie cu o condamnare.

Mai multe