«Popa şi-a angajat amanta în locul meu»

2 septembrie 2010 15:47   Actualitate
Ultima actualizare:

Foc şi pară sunt enoriaşii unei biserici catolice din localitatea Vinga, judeţul Arad! Ei acuză preotul că a concediat un angajat al lăcaşului, ca să-şi angajeze amanta.

La slujba de Denie, de miercuri seara, spiritele s-au încins, iar reproşurile au curs gârlă în faţa altarului bisericii catolice din Vinga.

Credincioşii îl acuză pe preotul catolic Petru Velciov (64 de ani), că are o amantă pe Elisabeta Franciscov (21 de ani). Din cauza ei, părintele l-a dat afară pe cantorul Anton Cosilcov, care cânta în biserică din 1999.

Citeşte şi:

Un preot din Constanţa a snopit în bătaie un bătrân nevinovat - VIDEO

Preotul pe skateboard face senzaţie pe Internet - VIDEO

"Am fost dat afară din cauza amantei popii.Am cântat pentru mai mulţi preoţi, numai el e nemulţumit de mine. Îmi găseşte tot felul de hibe", a declarat Anton Cosilcov, cantorul proaspăt concediat. Preotul Petru Velciov respinge însă acuzaţiile şi explică motivul concedierii.

"Cantorul nu cântă bine, nu se pricepe! În plus, are o purtare nepotrivită şi chiar m-a lovit", susţine preotul. Lucrurile nu sunt încă foarte clare pentru membrii consiliului bisericesc.

"I-am explicat că nu e bine să aibe o amantă. El trăieşte de cinci ani, cu o domnişoară de 21 de ani şi pentru că e catolic nu are voie", a declarat Sebastian Teodorovici, membru al consiliului bisericesc.

«Am vrut s-o ajut pe fată, că e sărmană»

Preotul catolic Petru Velciov, care slujeşte la Vinga din 2003, a intrat în gura localnicilor. Motivele pentru care a hotărât să-l dea afară pe cantor sunt întemeiate.

"Fata provine dintr-o familie sărmană şi eu am vrut doar să o ajut. Stă de trei ani aici şi se poate demonstra că fata e virgină", a explicat preotul. Localnicii însă îl acuză pe părinte că l-a dat afara pe cantor, după 11 ani de muncă în biserica din Vinga.

Mai multe