Prăjitură cu iaurt şi vişine - Camelia Bizadea

12 mai 2011 13:13   Actualitate
Ultima actualizare:

Ingrediente pentru crema: 370 g iaurt, 15 g gelatină, 300 ml frişcă, 1 borcan compot de vişine (500 g), 100 g zahăr.

Ingrediente pentru decor: 100 ml frişcă, 50 g ciocolată, vişine.

Mod de preparare:

Blat:

Ouăle se separă. Albuşurile se bat spumă tare cu un praf de sare. Gălbenuşurile se mixează cu zahărul până îşi dublează volumul, se adaugă uleiul şi apa şi se omogenizează.

Făina se amestecă cu praful de copt şi cacao. Amestecul se încorporează în crema de ouă.

Albuşurile se încorporează în aluat şi se omogenizează cu grijă.

O tavă dreptunghiulară se tapetează cu hârtie de copt şi se toarnă compoziţia.

Blatul se coace aproximativ 35 minute, la foc mediu. Se lasă să se răcească, apoi se taie în 2 foi.

Crema:

Iaurtul se amestecă cu zahărul până se topeşte. Gelatina se hidratează in ½ cană compot, apoi se dizolvă la bain-marin (nu trebuie să fiarbă).Gelatina dizolvată se toarnă în iaurt, amestecând energic.

Frişca bătută se încorporează în crema de iaurt, apoi vişinele fără sâmburi.

Asamblare:

În tava în care am copt blatul se pune hârtie alimentară, primul blat însiropat (cu ce sirop doriţi), crema, apoi cel de-al doilea blat însiropat. Prăjitura se ţine cel puţin 3 ore la frigider.Se decoreză cu frişcă, vişine, ciocolată.

Poftă bună!

Mai citeşte:

Milk shake de căpşuni

Prăjitură cu caise

Tort răcoritor

Prăjitură cu mere şi glazură

Prăjitură cu iaurt şi piersici

Trimite şi tu o reţetă delicioasă!

Eşti expertă în bucătărie? Îţi place să inventezi reţete? Preparatele tale arată ca-n reviste? Găteşte ceva bun, aranjează apetisant mâncarea pe un platou şi fă-i o fotografie.

Trimite-ne reţeta pe adresa de email retetasaptamanii@click.ro. Cea mai arătoasă reţetă va fi publicată în fiecare sâmbătă, în paginile de sănătate din ziarul Click! şi va fi premiată.

Celelalte reţete interesante, însoţite de fotografii, vor fi publicate pe site-ul www.click.ro. Caută-ne şi pe Facebook!

Mai multe