Premierul Poloniei, Beata Szydlo, a demisionat

8 decembrie 2017 9:27   Actualitate
Ultima actualizare:

Premierul polonez, Beata Szydlo, și-a prezentat demisia comitetului politic al partidului din care face parte (PiS), iar aceasta a fost acceptată, a anunțat, joi, 7 decembrie, purtătorul de cuvânt al acestei formațiuni.

Motivul pentru care Beata Szydlo a demisionat ar fi fost „o schimbare necesară pentru a face față noilor provocări” de pe scena internă și internațională". Beata va fi înlocuită de vicepremierul Mateusz Morawiecki, care ocupă ţi funcţia de ministru de finanţe. "Comitetul a propus pentru funcția de prim-ministru candidatura vicepremierului Mateusz Morawiecki”, a declarat purtătoarea de cuvânt al partidului Pis. „A fost, de asemenea, o evoluție a sarcinilor înscrise în marele nostru proiect pentru schimbări în bine (...) Acești factori au antrenat necesitatea de a corecta componența guvernului, inclusiv conducerea lui”, a completat aceasta, potrivit Digi24.

Fostul premier, Beata Szydlo va continua să ocupe o funcţie politică importantă în cadrul guvernului, cea de vicepremier, conform spuselor purtătoarei de cuvânt, Beata Mazurek.

Viitorul premier polonez este un fost bancher de succes şi un adept al etatismului. A urmat studiile Universităţii din Wroclaw şi a aprofundat diverse concepte economice participând la mai multe conferinţe în Statele Unite ale Americii, Germania şi Elveţia.

Mai multe