Preşedintele sud-african, Jacob Zuma, şi-a luat o a treia soţie

4 ianuarie 2010 15:19   Actualitate
Ultima actualizare:

Circa 2.000 de invitaţi au luat parte la evenimentul care a avut loc în provincia natală KwaZulu-Natal şi în cadrul căruia şeful statutului s-a căsătorit cu Tobeka Madiba (37 de ani).

Ceremonia a cuprins şi un dans de nuntă tradiţional Zulu care a durat o oră. Presa nu a fost invitată la eveniment, iar administraţia prezidenţială a cerut respectarea intimităţii.

Madiba, care are deja trei copii cu şeful statului, a luat parte la ceremonia de învestire a lui Zuma din luna mai a anului trecut. Preşedintele mai are două soţii în prezent şi a mai avut două în trecut, el având totodată şi 19 copii, unii dintre care sunt rezultatul unor legături extraconjugale.

Adoptarea de către Zuma a tradiţiei zulu, care include şi poligamia, a făcut ca el să fie îndrăgit de mulţi sud-africani. Cu toatea acestea, numeroşi tineri consideră poligamia demodată şi scumpă, iar criticii îl acuză pe preşedinte că oferă un exemplu prost într-o ţară cu una din cele mai ridicate rate de infectare cu HIV/SIDA din lume.

Mai multe