Pretinde că a făcut 160.000 de exorcizări! Un preot italian vrea să schimbe regulile în Biserica Catolică

28 mai 2013 16:41   Actualitate
Ultima actualizare:

Pentru a face un ritual de exorcizare, regulile Bisericii Catolice spune că un preot are nevoie de acordul unui episcop. Dar preşedintele Asociaţiei Internaţionale a Exorciştilor vrea ca Papa Francisc să schimbe regulile privind exorcizare.

Părintele Gabriele Amorth, care pretinde că a făcut 160.000 de astfel de ritualuri, cere ca toţi preoţii să poată practica exorcismul, conform Daily Mail.

"O să cer Papei să dea acest drept tuturor preoţilor şi să se asigure că toată lumea va avea pregătirea necesară", a declarat părintele.

Mai mult, preotul de 88 de ani insistă că e nevoie de oameni care să ştie cum să facă un exorcism.

"Acum, mai mult ca niciodată, e nevoie de exorcism pentru a lupta împotriva celor posedaţi de vrăjitori şi a sataniştilor."

Comentariile lui vin după ce un videoclip în care Papa Francisc este surprins cum face un presupus ritual de exorcizare a apărut pe internet.

Deşi Vatincaul a spus că Suveranul Pontif a spus o simplă rugăciune, părintele Amorth e convis că e vorba de un exorcism adevărat.

Pentru preot, una dintre cauzele numărului mare de atei din ziua de azi e faptul că lumea nu mai crede în diavol şi relaxarea legilor privind exorcismul va rezolva această problemă.

Părintele Amorth, care a fost hirotonisit în 1954, este cunoscut pentru criticile aduse practicării yoga şi seriei Harry Potter.

"Pot părea nevinovate, dar ambele au deaface cu magia şi magia duce la rău", a spus la o conferinţă din Italia, în urmă cu doi ani.

El a adăugat că yoga este creaţia diavolului şi că "toate religiile orientale sunt bazate pe falsa credinţa în reîncarnare."

Mai multe