Primăria Capitalei şi Fundaţia Vier Pfoten sterilizează maidanezii

10 septembrie 2010 14:11   Actualitate
Ultima actualizare:

Primăria Municipiului Bucureşti şi Fundaţia Vier Pfoten au semnat vineri protocolul de sterilizare a câinilor fără stăpân din Bucureşti, operaţiile au fost deja începute, reprezentanţii fundaţiei precizând că "îşi propun să sterilizeze în medie 70 de câini pe zi".

Potrivit reprezentanţilor municipalităţii, activitatea de sterilizare se va desfăşura în adăpostul din Theodor Pallady, unde reprezentanţii Vier Pfoten vor primi jumătate din spaţiul existent, inclusiv o sală de operaţii, informează Mediafax.

"Reprezentaţii Vier Pfoten vor suporta materialele, medicamentele, aparatele şi forţa de muncă din fonduri proprii pe toată durata proiectului", a declarat preşedintele Vier Pfoten, Kuki Bărbuceanu.

De asemenea, primarul Capitalei, Sorin Oprescu a precizat, la semnarea protocolului, că municipalitatea garantează că angajaţii, contractorii şi subcontractorii, care se vor ocupa de acţiunile de sterilizare, nu vor iniţia "acţiuni de ucidere, maltratare sau otrăvire" a animalelor fără stăpân.

Totodată, câinii sterilizaţi vor fi marcaţi prin aplicarea unui crotal de culoare albastră la ureche, aceştia fiind înregistraţi într-o bază unică de date.

Mai multe