Primele imagini cu avionul MH17 înainte de a fi doborât

15 noiembrie 2014 23:04   Actualitate
Ultima actualizare:

Noi detalii ies la iveală în cazul accidentului aviatic din Ucraina din luna iulie. Avionul malaezian de pasageri nu a fost doborât de separatiştii din estul Ucrainei aşa cum s-a crezut iniţial, ci de un avion de luptă.

Moscova a fost intens criticată pentru presupusa sa implicare în tragedia aeriană, experții afirmând că avionul malaezian a fost doborât în urma unei explozii similare cu cea provocată de o rachetă sol-aer. Separatiștii proruși sunt suspectați că au doborât avionul, provocând moartea tuturor celor 298 de persoane aflate la bord, deși aceștia neagă comiterea atacului.

Rusia pretinde însă altceva. Avionul de linie a fost doborât de un aparat de zbor de luptă, iar imaginile din satelit difuzate recent de televiziunea de stat ar dovedi tocmai acest lucru. Un expert rus susţine că imaginile în care avionul este doborât de un aparat de zbor de luptă provin de la un satelit britanic sau american. 

Anchetatorii din Olanda nu au descoperit dovezi că un alt avion a zburat în apropiere de avionul de pasageri Boeing 777, care efectua un zbor între Amsterdam și Kuala Lumpur.

Mai multe