Primele imagini cu teroristul de la Toulouse - VIDEO

21 martie 2012 22:39   Actualitate
Ultima actualizare:

Televiziunea „France 2” a difuzat miercuri seară primele imagini cu autorul atacului armat care a avut loc luni, la o şcoală evreiască din Toulouse. Este vorba despre o înregistrare video, de acum un an şi jumătate, în care teroristul face drift cu maşina sa.

Mohamed Merah, ucigaşul de pe scuter, a evadat dintr-o închisoare afgană, s-a întors în Franţa unde a omorât şapte persoane.

Miercuri, la ora trei dimineaţa, o unitate de elită a Poliţiei franceze, RAID, încercuia un imobil din Toulouse unde-l localizase pe suspectul care a omorât, într-o serie de trei atacuri, mai întâi trei militari şi apoi patru civili, dintre care trei copii, într-o şcoală evreiască din acest oraş.

Echipele de intervenţie specială ale Poliţiei au avut o primă tentativă de a-l neutraliza pe atacator, mizând să-l ia prin surprindere pe presupusul ucigaş, dar în schimbul de focuri doi poliţişti au fost răniţi. RAID a oprit asaltul şi a început negocierile, care continuau şi la ora publicării acestei ştiri. Suspectul ocupa un apartament la parterul imobilului din care ceilalţi oameni au fost ulterior evacuaţi - cei de la etajele superioare cu ajutorul pompierilor. Pentru a putea comunica, negociatorii îl conving să arunce pe geam un pistol, în schimbul unui telefon, dar bărbatul mai deţinea alte arme, printre care o mitralieră Kalaşnikov şi un Uzi.

Negocierile duse de-a lungul a peste 12 ore par a da roade.

Citeşte şi:

4 oameni, ucişi în faţa unei şcoli din Toulouse

Mai multe