Primele imagini surprinse în timpul incendiului de la Maternitatea Giuleşti - VIDEO
Poliţia Capitalei a făcut publice, joi, imaginile surprinse de camerele de supraveghere în timpul incendiului de la Maternitatea Giuleşti.
În imaginile înregistrate de camerele de supraveghere pe holul la etajul al doilea al Maternităţii Giuleşti, unde se afla secţia de Terapie Intensivă în care a izbucnit incendiul. În imagini se văd cadre medicale şi părinţi panicaţi. De asemenea, este surprins şi momentul în care a fost spartă uşa de la salonul de Terapie Intensivă.
Referindu-se la cauzele tragediei produse luni la Maternitatea Giuleşti, Radu Gravriş, şeful Serviciului Omoruri din cadrul Poliţiei Capitalei, a declarat că principala ipoteză urmărită este cea a unui incendiu, şi nu a unei explozii.
Citeşte şi:
Încă un bebeluş ars în incendiul de la Maternitatea Giuleşti a murit
«Fetiţa noastră a trăit doar 6 ore» FOTO
Bahmu: «Am avut un șoc când am aflat de bebelușii morţi»
«Am înnebunit când mi-am văzut băieţelul ars»
«Rugaţi-vă pentru copilaşii care se zbat să trăiască!»
Conducerea Maternităţii Giuleşti a fost suspendată
Părinţii copiilor morţi în incendiul din maternitate vor primi câte 5.000 lei!
"Imaginile înregistrate de camerele de supraveghere conţin elemente relevante pentru anchetă“, a spus procurorul Marius Iacob, dar ele nu sunt dezvăluite deocamdată pentru ca cei implicaţi să nu-şi formuleze declaraţiile în funcţie de acestea şi să nu-şi pregătească alibiul.
"Până acum există indicii că mai multe persoane, atât din spital cât şi din afara lui, au încălcat atribuţiile de serviciu şi regulamentele. spitalului. Am cerut de la Ministerul Sănătăţii cât şi de la maternitate regulamentele de funcţionare, ordinele emise de ministru şi fişele de post", a declarat Iacob.
Printre cei cinci bebeluşi decedaţi sunt două perechi de gemeni.
Imaginile filmate de cele opt camere de supraveghere din interiorul spitalului au fost vizualizate deja. Pentru aceasta, a existat o autorizaţie de la judecător pentru ca SRI să facă percheziţia informatică.
Până acum au fost audiate 25 de persoane: cadre medicale, personal auxiliar, angajaţi şi reprezentanţi ai firmelor care au instalat aparatura medicală şi aerul condiţionat, precum şi părinţii care se aflau în spital atunci când s-a întâmplat targedia.