Primul bărbat din lume care a născut nu poate obţine divorţul

31 martie 2013 7:32   Actualitate
Ultima actualizare:

Thomas Beatie, care s-a născut femeie, a făcut senzaţie în 2008, în momentul în care a anunţat în emisiunea prezentată de Oprah Winfrey că este însărcinat. În timpul căsătoriei sale cu Nancy, Thomas a dat naştere la trei copii - doi băieţi şi o fetiţă.

Thomas Beatie este bărbat din punct de vedere legal, dar şi-a păstrat organele sexuale feminine după operaţia de schimbare de sex, realizată în 2002. Thomas a hotărât să rămână însărcinat deoarece soţia lui, Nancy, a suferit o histerectomie şi nu poate avea copii.

Din punct de vedere anatomic, Thomas a putut să rămână însărcinat pentru că şi-a păstrat o parte a aparatului reproductiv feminin atunci când a făcut operaţia de schimbare de sex, conform mediafax.

Trăind împreună cu partenera lui de viaţă, Nancy, americanul Thomas Beatie, al cărui nume de fată a fost Tracy, a devenit în mod oficial bărbat în 1998, după ce a urmat un tratament hormonal şi o intervenţie de extirpare a sânilor.

El s-a căsătorit ulterior cu partenera sa de viaţă, Nancy. Soţia lui a suferit o operaţie de histerectomie, iar pentru a avea copii, Thomas a acceptat să fie mama-purtătoare a bebeluşilor cuplului, născuţi cu ajutorul tehnicilor de inseminare artificială.

În aprilie 2012, Thomas Beatie a anunţat că s-a despărţit de soţia sa, Nancy, punând astfel capăt unei căsnicii care a durat nouă ani.

Însă, judecătorul Douglas Gerlach a respins, vineri, cererea de divorţ depusă de Thomas Beatie. Douglas Gerlach a spus că nu deţine dreptul legal de a aproba divorţul, întrucât nu există suficiente dovezi că Beatie era bărbat atunci când s-a căsătorit cu Nancy Beatie în Hawaii.

Judecătorul a mai spus că soţii Beatie nu au prezentat dovezi complete cu privire la ce a făcut sau nu a făcut Thomas Beatie pentru a deveni bărbat

Mai multe