Prinţesa «războinică» Brianna Caradja a fost săltată de jandarmi

15 martie 2012 15:16   Actualitate
Ultima actualizare:

Proteste din partea activiştilor ce militează împotriva implementării proiectului Roşia Montană Gold Corporation. Mai mulţi activişti ai ONG-ului “Regeneration” s-au adunat în faţa sediului Ministerului Mediului din Bucureşti pentru a protesta împotriva politicii părtinitoare a oficialilor din minister faţă de proiectul de la Roşia Montană.

Chiar de la apariţia lor în fata ministerului, agenţii care asigură securitatea clădirii, au intervenit prompt  pentru a nu îi lăsa pe activişti să îşi desfăşoare protestul. Doi dintre cei care ţineau un banner au fost imediat bruscaţi de agenţii  ministerului şi bannerul le-a fost smuls. La aproximativ o oră de la apariţia protestatarilor, o dubă a jandarmeriei a şi-a făcut prezenţa în faţa ministerului şi i-a ridicat pe toţi cei ce participau la acţiunea ONG-ului.

 La apariţia jandarmilor protestatarii au încercat să se lege cu lanţuri dar jandarmii nu le-au permis acestora să rămână în faţa edificiului.

La protestul de astăzi, a apărut şi Prinţesa Brianna Caradja care a avut parte de acelaşi tratament din partea autorităţilor. ea a fost condusă cu restul grupului de protestatari la secţia de poliţie şi sancţionată contravenţional.

CLICK aici pentru a vedea mai multe imagini de la acţiunea de protest de azi

“Jandarmii nu au justificat în nici un fel acţiunea lor reprimată de azi dimineaţă, doar au venit şi ne-au bruscat, au tras de noi şi ne-au urcat în duba cu care veniseră. Ne-au dus la o secţie de poliţie unde au întocmit deja obişnuitele procese verbale  împotriva celor care au participat la acţiunea de protest. Pentru ei, nu a contat nici de data asta dreptul nostru de a ne afla şi a protesta paşnic în faţa unei clădiri publice, pe domeniu public”, declară revoltată Raluca Dan, una dintre protestatarele care a participat la acţiunea de dimineaţă. 

Mai multe