Prinţesa şi antrenorul, nuntă ca-n poveşti - VIDEO

20 iunie 2010 15:47   Actualitate
Ultima actualizare:

Suedia a găzduit, sâmbătă, cea mai mare nuntă regală din Europa, din ultimii 30 de ani, cea a prinţesei Victoria cu fostul ei antrenor Daniel Westling.

Povestea de dragoste ca-n basme dintre Victoria şi Daniel Westling a început acum nouă ani. Iniţial, tatăl prinţesei, regele Carl Gustav, s-a opus căsătoriei, însă şi-a dat binecuvântarea anul trecut, după care au şi început pregătirile de nuntă.

La aşa eveniment, şi costurile au fost pe măsură: circa 2 milioane de euro.

Şi nici nu se putea altfel având în vedere că familia regală a avut 1.100 de invitaţi, 5.000 de soldaţi şi 17 formaţii au participat la paradele organizate în capitala Suediei, Stockholm, iar 2.000 de poliţişti s-au ocupat de securitatea evenimentului.

În plus, special pentru eveniment, Palatul Regal a fost împodobit cu 40.000 de trandafiri, garoafe, hortensii şi fire de liliac.

Prinţesa Victoria, în vârstă de 32 de ani, şi-a întâlnit alesul, în vârstă de 36 de ani, în urmă cu aproape nouă ani la sala de gimnastică a acestuia, Master Training, din Stockholm.

Tortul, din bezea, migdale şi ciocolată albă, a fost făcut pe 11 niveluri, a avut o înălţime de 3,3 metri şi un diametru de 1,25 metri.

Victoria a purtat o rochie din satin şi mătase, de culoarea fildeşului, având o trenă de 5 metri.Prinţesa a avut pe cap aceeaşi diademă purtată de mama sa, la nuntă, în urmă cu 34 de ani. Buchetul a fost realizat din 16 tipuri de flori.

Principesa Margareta şi Principele Radu au reprezentat familia regală a României.

Mai multe