Prințul Charles, îngrozit de acţiunile lui Putin. Cu ce lider sângeros este asemănat preşedintele Rusiei

22 mai 2014 6:40   Actualitate
Ultima actualizare:

Moștenitorul Coroanei Britanice se află într-o vizită în Canada, iar în timpul unei discuții cu Marienne Ferguson, o femeie care și-a pierdut familia în lagărele de concentrare de pe teritoriul Poloniei a făcut o declarație care a alarmat rapid presa rusă.

Facând o paralelă între Germania celui de al II-lea Război Mondial și situația tensionată din momentul de față din Ucraina, cauzată de alipirea teritorială a Crimeei de către Rusia, prințul Charles a spus: "Putin este pe cale să facă acum aproape același lucru ca Hitler".

Chiar dacă această declarație a fost una privată, presa rusă a sancționat imediat acest derapaj și a avertizat Marea Britanie că se riscă declanșarea unui scandal internațional care poate complica relațiile deja tulburate dintre Rusia și Marea Britanie.

Declarația vine și într-un moment nepotrivit, deoarece pe 6 iunie, cei doi, Vladimir Putin și prințul Charles, urmează să aibă o întrevedere cu ocazia împlinirii a 70 de ani de la debarcarea din Normandia, în cursul celui de-al doilea război mondial.

Mai multe