Probă la Jandarmerie: înot în uniformă

15 martie 2010 20:33   Actualitate
Ultima actualizare:

Pompierii şi jandarmii din Sibiu s-au întrecut ieri la probe de înot inedite, care le-au dat bătăi de cap. Competiţia, care se desfăşoară în fiecare an, i-a băgat la apă, cu tot cu uniforme, pe competitori.

Cei 19 tineri de la Jandarmeria Sibiu care s-au înscris la concursul anual de înot au fost nevoiţi să intre în apă în uniformele de serviciu, unele chiar şi cu două mărimi mai mici. Această probă a fost o premieră anul acesta.

Concurenţii au mărturisit că a fost pentru pentru prima dată când au înotat în uniformă, de când au absolvit Şcoala Militară.

„Am intervenit o dată pentru salvarea unei victime cu barca, nu am înotat. Acum a fost destul de greu", a mărturisit Alexandru Costea, de la Jandarmeria Sibiu, unul dintre cei care au sărit îmbrăcaţi în apa adâncă de doi metri.

Nici proba de „înot cu puşca deasupra capului" nu a fost floare la ureche pentru participanţii la concurs. Militarii au dus în mână, deasupra capului, o replica a pistolului mitralieră, calibrul de 7,62 milimetri, confecţionată din lemn. Nu toţi au reuşit să ţină puşca deasupra capului în timpul probei.

Mai multe