Procurorii sunt cu ochii pe cazul fetiţei de 5 ani, strivite de dulap de la Moldova-Nouă

24 noiembrie 2010 6:32   Actualitate
Ultima actualizare:

Cazul fetiţei de 5 ani din Moldova-Nouă, judeţul Caraş-Severin, al cărei trup a fost strivit de dulapul cu jucării a şocat comunitatea locală, dar nu numai. Asistenţii sociali din cadrul Direcţiei de Asistenţă Socială din Caraş-Severin s-au deplasat ieri dimineaţă la faţa locului, ca să facă o anchetă, iar după-amiaza, dosarul micuţei moarte a ajuns şi la parchet. „Deocamdată, nu sunt elemente care să ducă la o încadrare juridică a unor fapte de natură penală, dar aşteptăm rezultatul necropsiei.

Cercetările continuă în acest caz”, a declarat pentru „Adevărul de Seară” Reşiţa, Valentin Cîrstea, purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Caraş-Severin. În paralel, şi Direcţia pentru Protecţia Copilului a început o anchetă, iar dacă asistenţii sociali constată că în acest caz mama, care mai are o fetiţă, a dat dovadă de neglijenţă, aceasta ar putea trăi şi drama pierderii celui de-al doilea copil. „Specialiştii noştri au fost la faţa locului, au stat de vorbă cu vecinii, cu familia şi cu cei de la poliţie pentru o evaluare iniţială a problemei. Deocamdată nu ne putem pronunţa cu privire la rezultatul deplasării la Moldova-Nouă”, a declarat Virgil Popa, purtătorul de cuvânt al DGPCAS Caraş-Severin.

Destin tragicAna Maria Cotoş, fetiţa de cinci ani, locuia alături de mama sa, o surioară de trei ani şi bunic. Părinţii fetei sunt despărţiţi de ceva vreme, iar tatăl fetei lucrează în Italia. Vecinii spun despre mama micuţei că este o persoană grijulie. „Fetele au fost lăsate cu bunicul, dar acesta este mai mereu beat”, a spus Iuliana Ţundrea, o vecină. „Fetiţa a vrut să ia o jucărie de pe raft şi atunci dulapul a căzut peste ea. Bunicul este băut şi acum. A venit mama fetei şi a găsit-o sub mobilier”, a spus Costel Irimia, un vecin.

Mai multe