Psihologii despre divorţul pe Facebook al soţilor Bănică: «Andreea a fost cea mai afectată»

15 ianuarie 2013 16:15   Actualitate
Ultima actualizare:

Deși nici o despărțire nu este plăcută, Andreea Marin și Ștefan Bănică au camuflat bine resentimentele care se nasc firesc odată cu decizia unui divorț.

Psihoterapeutul Ionuț Ghiugan a analizat mesajele pe care cei doi le-au postat pe Facebook. Dacă mesajul comun, prin care își anunțau divorțul, este foarte diplomat și bine ticluit, cel de-al doilea mesaj, care-i aparține exclusiv Andreei, trădează suferința vedetei.

"Primul mesaj, deși are un ușor caracter protocolar, conține și o serie de emoții și tensiuni prezente în mod firesc în astfel de situații. Fostul cuplu solicită intimitate și timp pentru a-și gestiona problemele și pentru a găsi soluții comune, mai ales că în cazul de față este vorba și de un copil care, în mod sigur, pentru a se dezvolta emoțional, are nevoie de ambii părinți. Abordarea celor doi este una matură. Ambii foști parteneri înțeleg că în astfel de momente este important să protejeze tot ceea ce i-a ținut aproape ca familie în această perioadă. Respectul pentru tot ceea ce a constituit cei șapte ani petrecuți ca și cuplu este mai important decât conflictul prezent și alegerile făcute de fiecare dintre ei", ne-a spus psihoterapeutul Ionuț Ghiugan (LaPsiholog.com).

Așadar, cei doi au afișat până la capătul relației lor aceeași diplomație care a caracterizat acest cuplu monden în toți cei șapte ani de căsnicie. Cu toate acestea, în cel de-al doilea mesaj, Andreea Marin pare că simte nevoia să-și împărtășească trăirile cu admiratorii săi, care o încurajează și o susțin în această perioadă. "Din punct de vedere emoțional, pentru Andreea a fost o perioadă extrem de încărcată de conflicte și emoții negative, iar din mesajul ei reiese nevoia de a se regăsi, de a se redefini, de a căuta un sens într-un proiect nou. Spre final, are și o abordare optimistă. Pe ea divorțul a influențat-o mult mai mult decât pe el. El a scris un mesaj simplu, din câteva fraze, lipsit de orice parte emoțională. Ea simte nevoia să se deschidă, vorbește de sentimente", a completat psihoterapeutul Ionuț Ghiugan.

Citeşte şi

Ştefan Bănică junior divorţează de Andreea Marin!

Prima reacţie pentru fani a Andreei Marin, după vestea divorţului de Bănică

Ştefan Bănică jr. a reacţionat şi el, prima dată după anunţul divorţului

Mai multe