«Ptiu, drace! Pe ce bumb apăs, maică, să iau ceai?»

29 ianuarie 2010 20:42   Actualitate
Ultima actualizare:

În prima zi de funcţionare, automatul de bilete CFR i-a lăsat reci pe călătorii care au tranzitat Gara de Nord. Puţini curioşi s-au oprit din drum şi au privit, precum curca-n lemne, grozăvia inaugurată cu mare tam-tam.

Unii au crezut că-i frigider. Alţii l-au numit dozator sau automat de cafea. L-au ocolit şi s-au aliniat la coadă, la ghişeu, să-şi cumpere bilete.

„Ce fotografiază ăştia, aici, maică? Ce e drăcovenia aia? Pe ce bumb apăs, maică, să iau ceai?", ne trage de mânecă Maria Dragomir (77 de ani), din Iaşi. După ce a descoperit care-i treaba cu maşinăria, femeia a rămas cu o nedumerire: nu înţelege cum va elibera automatul bilete veteranilor de război.

Aparatul, dotat cu touch-screen şi cititor de card bancar pentru plata legitimaţiilor, i-a lăsat cu gura căscată şi pe cei mai avansaţi în ale tehnologiei moderne.

„Deşi nu pare mare lucru şi am urmat toţi paşii pe care mi-i indică aparatul, nu-mi dau seama de ce, mi-a dat numai eroare. O dată, de două ori, până am renunţat. Am luat biletul de la casă", spune Marian Huse, din Cluj.

El a luat primul bilet de la automat

Prima persoană care s-a încumetat să-şi achite legitimaţia de călătorie la automat a fost un tânăr care tocmai urma să ia trenul spre Ploieşti Sud.

„Am zis să încerc, că tot aveam cardul la mine. Am crezut că e mai complicat, dar nu a durat două minute şi mi-a dat biletul. Dacă era aglomeraţie la casă, stăteam mult mai mult la coadă. E o idee bună. Câştigi timp", ne-a mărturisit Ionuţ.

Mai multe