Quiche cu leurdă şi brânză de burduf - Brânduşa Scheaua
Ingrediente pentru umplutură: 2 ouă. 200 g brânză de burduf, 200 ml smântână, 4 legături de leurdă, 50 g unt, piper, după gust.
Mod de preparare:
Amestecă făina, untul, sarea şi 3 linguri de apă rece. Dacă nu se formează o bilă de cocă mai adaugă câte o lingură de apă. Nu amesteca mult, ci numai până ce coca s-a format.
Înveleşte bila de cocă în folie de plastic şi pune-o în frigider minim 30 minute.Când ai scos coca din frigider, încălzeşte cuptorul la 190 C.
Pe masa dată puţin cu făină întinde coca cu sucitorul, până când e destul de mare să acopere tava de tartă.Pune coca în tavă, apăsând bine pe curbele de pe margine.
Înţeapă-i fundul din loc în loc cu o furculiţă. Pune hârtie de copt pe fundul tartei şi umple-o cu boabe de fasole. Modul acesta de a coace tarta se numeşte „în orb" şi se face aşa pentru ca fundul tartei să nu se umfle şi să se deformeze.
Coace tarta 15 minute, nu total. În acest timp prepară umplutura: încălzeşte untul într-o tigaie şi sotează puţin leurda tăiată bucăţi, până se înmoaie (cam 3-4 minute)
Bate ouăle, apoi amestecă smântâna, brânza şi puţin piper.Scoate coaja de tartă din cuptor, şi cu grijă scoate boabele de fasole şi foaia de copt. Pune în ea leurda, toarnă deasupra amestecul cu ouă.
Bagă la cuptor pentru 15 minute, la 180 C, sau până ce umplutura este făcută (nu mai e moale). Când o scoţi din cuptor mai presară puţin piper. Tarta se poate mânca rece sau caldă.
Poftă bună!
Mai citeşte:
Trimite şi tu o reţetă delicioasă!
Eşti expertă în bucătărie? Îţi place să inventezi reţete? Preparatele tale arată ca-n reviste? Găteşte ceva bun, aranjează apetisant mâncarea pe un platou şi fă-i o fotografie.
Trimite-ne reţeta pe adresa de email retetasaptamanii@click.ro. Cea mai arătoasă reţetă va fi publicată în fiecare sâmbătă, în paginile de sănătate din ziarul Click! şi va fi premiată.
Celelalte reţete interesante, însoţite de fotografii, vor fi publicate pe site-ul www.click.ro. Caută-ne şi pe Facebook!