Raed Arafat are prima echipă de salvare în caz de cutremur

25 august 2014 7:55   Actualitate
Ultima actualizare:

Secretarul de stat în Ministerul Afacerilor Interne Raed Arafat a declarat că are o echipă pregătită pentru intervenţii în caz de cutremur.

Raed Arafat susţine că aceasta e prima echipă de pompieri specializaţi în misiuni de căutare şi salvare urbană şi e acreditată ONU.

"Din această echipă fac parte aproximativ 50 de pompieri special antrenaţi să intervină în cazul unui dezastru natural", a declarat Raed Arafat, în cadrul emisiunii "ringTV".

Totul se întâmplă ca urmare a accidentului care a avut loc în Munţii Apuseni, la începutul acestui an, când şi-au pierdut viaţa două persoane, printre care şi pilotul Adrian Iovan.

"Dacă vom compara situaţia cu ceea ce s-a întâmplat în alte ţări, găsim un caz asemănător, iar timpul în care a fost găsit pilotul a fost de 19 ore. Modul în care se tratează public are efect şi asupra intervenţiei. Cei care intervin trebuie sprijiniţi. Dacă vin comentatorii şi îi critică, ei află aproape instantaneu. În timpul intervenţiei este important ca echipa să aibă linişte. În străinătate, în cadrul sistemelor de urgenţă sunt angajaţi oameni care stau doar pe reţelele de socializare pentru a contracara zvonurile şi informaţiile incomplete. Poate că şi aici ar trebui să ne gândim, să ne punem problema să avem şi noi", a  adăugat Arafat, potrivit ziarulring.ro. 

Mai multe