Râpă a făcut lupte greco-romane!

16 noiembrie 2010 18:57   Actualitate
Ultima actualizare:

Cornel Emilian Râpă, surpriza pe care le-a pregătit-o Răzvan Lucescu italienilor, s-a născut la 16 ianuarie 1990 la Galaţi şi a visat de mic să ajungă fotbalist, deşi tatăl său îl vedea mai degrabă luptător.

La opt ani, Cornel a început să practice luptele greco-romane, însă n-a rezistat mai mult de câteva luni pe saltele.

„Eram firav, fără forţă, aşa că mi-am dat seama că nu-s făcut pentru asta", a povestit ulterior fundaşul dreapta. La scurt timp după aceea, actualul jucător al liderului la zi al Ligii I a ajuns la fotbal, fiind crescut până la 14 ani de către Dunărea Galaţi.

Apoi s-a transferat la Oţelul, club care l-a propulsat ca titular la toate naţionalele de juniori, dar şi la selecţionata U 21 condusă de Emil Săndoi.

„Poate să calce pe urmele lui Cosmin Contra sau ale lui Dan Petrescu la echipa naţională", a exclamat tehnicianul Oţelului, Dorinel Munteanu, la auzul veştii că fundaşul a fost convocat de Răzvan Lucescu la prima reprezentativă.

Râpă este singur la părinţi şi provine dintr-o familie modestă, muncitorească, tatăl său fiind instalator, iar mama confecţioneră într-un atelier de croitorie.

În prezent, fundaşul este student la Facultatea de Educaţie Fizică şi Sport Galaţi, în anul II. Gălăţeanul a debutat în primul eşalon sub comanda lui Petre Grigoraş, la 23 noiembrie 2008, fiind integralist în deplasarea pierdută de Oţelul, scor 2-3, la FC Argeş.

Marica: «Mutu mă pune în valoare»

„Nu simt nicio presiune că n-am mai marcat la naţională, chiar dacă e datoria mea să o fac. M-aş mulţumi şi cu o pasă de gol", a declarat Marica.

„Sper ca Adi Mutu să se întoarcă repede la lot. Mie îmi prieşte prezenţa lui şi e un jucător care mă poate pune în valoare. Oricum, nu se pune problema să renunţ la echipa naţională", a explicat atacantul lui Stuttgart.

Mai multe