Rapid a învins Gloria Bistriţa prin "dubla" marcată de Ovidiu Herea

20 august 2010 17:04   Actualitate
Ultima actualizare:

Ce paradox! Rapid e o echipă plină de portughezi şi brazilieni, care a uitat parcă să facă spectacol. Aseară, Cassio şi compania au învins după aproximativ o lună, însă n-au strălucit. Atacurile către poarta lui Albuţ au curs destul de greoi. Singurul care a mai arătat un pic de fantezie a fost românul Herea, de fapt eroul giuleştenilor din acest început de sezon. Prima ocazie i-a aparţinut, o reluare spectaculoasă cu capul, dar Albuţ a plonjat spectaculos şi a prins. De partea cealaltă, singurul care a mai reuşit ceva a fost Gigel Ene, un copil teribil al Giuleştiului din urmă cu cinci-şase ani, redescoperit acum de Reghecampf, după ce şi-a petrecut câţiva ani buni în mediocritatea eşalonului secund. În rest, multe atacuri încâlcite, tăiate după două-trei pase, ori finalizate cu şuturi care au depăşit cu mult cadrul porţii. Asta până în minutul 45+1, când Marcos Antonio a căzut în careu după un duel cu un apărător bistriţean, iar Herea a transformat cu siguranţă penalty-ul acordat de către Marius Avram. Intrat în teren în locul căpitanului Lazăr, Cassio, vârful brazilian adus cu surle şi trâmbiţe de la Leiria, a fost şi el la fel de şters ca şi în etapele precedente. La reluare, bistriţenii s-au avântat în atac, dar Moraes şi Mureşan au tratat cu lejeritate câteva ocazii care i-ar fi putut readuce în joc, iar Rui Duarte a avut o intervenţie de zile mari asupra lui Ciprian Petre, scăpat singur cu portarul. În primul minut din prelungiri, elevii lui Şumudică au profitat de faptul că oaspeţii s-au aruncat în atac în căutarea egalării. Acelaşi Herea a fost lansat pe contraatac şi a înscris pentru un 2-0 care mai ia presiunea de pe umerii lui Şumudică, însă nu salvează şi aparenţele în ceea ce priveşte jocul Rapidului.

Giuleştenii au înscris cele două goluri în primul minut de prelungire a fiecărei reprize. Meciul a fost presărat cu nenumărate durităţi ale jucătorilor celor două echipe. De câteva ori, fotbaliştii au produs meleuri, stăpânite cu greu de arbitrul Marius Avram. Herea, prin cele două goluri marcate, a urcat pe locul secund în clasamentul golgheterilor, cu cinci reuşite, după Eric (Gaz Metan Mediaş), cu 7.

S-a fluierat finalul meciului

Min. 90+1 - GOOL RAPID! Herea a scăpat pe partea dreaptă şi a marcat pe lângă portraul Albuţ

Patru minute de prelungire

Min. 83 - Masorul Gică Păun (Rapid) a fost eliminat din incinta terenului de arbitrul Avram

Min. 77 Schimbare la Rapid: a ieşit Roman, a intrat Veronezi

Min 76 - Schimbare la Gloria: a ieşit C. Petre, a intrat Ygor

MIn. 74 - Cartonaşe galbene pentru Riu Duarte (Rapid) şi Albuţ (Gloria)

Min. 71 - C. Petre (Gloria), scăpat spre poarta lui Bornescu, a fost deposedat în ultima clipă

Min. 69 - Schimbare la Gloria: a ieşit Mureşan, a intrat Coroian

Min. 66 - Schimbare la Rapid: a ieşit Sburlea, a intrat Ezequias

Min. 65 - Spadacio (Rapid) l-a lovit cu gheata în faţă pe Moraes, în intenţia de a degaja mingea

Min. 63 - Schimbare la Gloria: a ieşit G. Ene, a intrat Băjenaru

Min. 54 - Moraes (Gloria) obţine o lovitură liberă de la 25 m. Moraes a tras în zid. Faza a continuat şi Mureşan a şutat din interiorul careului direct pe direcţia lui Bornescu.

Min. 47 - Cartonaş galben văzut de A. Mureşan (Gloria)

S-a reluat jocul

Prima repriză s-a încheiat

Min. 45+1 GOOL RAPID! Marcos Antonio obţine un penalty uşor dictat de Avram. Herea a transformat lovitura de pedeapsă.

MIn. 43 - Cartonaş galben N. Grigore (Rapid)

Min. 42 - Cartonaş galben Tudose (Gloria)

Min. 42 - Herea (Rapid) a încercat o "foarfecă", mingea a poposit în braţele lui Albuţ

Min. 34 - Schimbare la Rapid: a ieşit C. Lazăr, accidentat, a intrat Cassio

Min. 33 - Bozovici este faultat în careu, a fost tras de tricou, dar arbitrul Marius Avram i-a acordat rapidistului cartonaşul galben pentru simulare

Min. 29 - G. Ene (Gloria) a şutat, dar mingea, deviată s-a dus peste poarta rapidistă

Min. 23 - Costin Lazăr (Rapid) şi-a "spart" nasul şi primeşte îngrijiri medicale în afara terenului

Min. 18 - M. Roman (Rapid) obţine corner. Apărarea bistriţeană a reuşit să respingă

Min. 13 - Centrare lui Rui Duarte, Herea a reluat cu capul, iar Albuţ a prins balonul

Portarul Dănuţ Coman, recent legitimat la Rapid, nu este nici pe banca de rezerve, ci a luat loc în tribuna oficială a stadionului "Giuleşti"

Min. 9 - Herea (Rapid) şutează puţin pe lângă poarta bistriţeană

Min. 7 - C. Petre (Gloria) onbţine corner. Faza rămâne fără niciun rezultat

A început meciul

Echipele de start

Bornescu - Rui Duarte, Marcos Antonio, M. Constantin, Bozovici - M. Roman, C. Lazăr, N. Grigore, Spadacio - Herea - Sburlea

Albuţ - C. Petre, Szukala, V. Năstase, Ene - Mărginean, Tudose, Frăsinescu, A. Mureşan - Predescu - Moraes

Rapid va alinia următoarea formaţie:

33. Bornescu - 2. Rui Duarte, 4. Marcos Antonio, 23. M. Constantin, 19. Bozovici - 14. M. Roman, 15. C. Lazăr, 8. N. Grigore, 30. Spadacio - 10. Herea - 21. Sburlea.

Tehnicianul ştie cum să-l anihileze pe atacantul Moraes, pe care el l-a adus în România. "Gloria este o echipă pe care o respect, eu spun că mi-am făcut treaba cu vârf şi îndesat acolo, am scăpat de la retrogradare şi datorită acestui lucru clubul a câştigat nişte bani din drepturile de televizare"Marius Şumudică, antrenor Rapid.

Bistriţenii nu au mai învins la Bucurelti de aproape 17 ani, mai precis la 23 octombrie 1993, când au învins cu scorul de 2-1. Mai mult, în ultimele 11 confruntări, giuleştenii s-au impus de 10 ori.

Dacă Marius Şumudică a antrenat Gloria şi acum este la Rapid, preşedintele ardelenilor, Jean Pădureanu, a activat o scurtă perioadă, în 1996, la clubul de lângă podul Grant.

Mai multe